Ženo serijskega morilca obsodili na dosmrtno ječo

Svet 20. Dec 202309:10 0 komentarjev
Monique Olivier
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi sodelovanja pri dveh umorih in ugrabitvi je francosko sodišče ženo serijskega morilca Monique Olivier obsodilo na dosmrtno ječo.

75-letni Francozinji so na pariškem sodišču sodili zaradi sodelovanja pri posilstvu in umoru 20-letne Joanne Parrish leta 1990 in 18-letne Marie-Angèle Domèce leta 1988. Obtožena je tudi pomoči pri ugrabitvi devetletne Estelle Mouzin leta 2003, je poročal BBC.

Z odločitvijo sodišča so Monique Olivier dosodili že drugo dosmrtno zaporno kazen z najmanj 20 let zapora – trenutno namreč že prestaja dosmrtno kazen zaradi sodelovanja v preteklih zločinih njenega pokojnega moža. Kot je v sodbi ugotovilo sodišče, je Olivier pred umori pomirila žrtve, da so vstopile v možev kombi.

Oče Joanne Parrish je po sodbi dejal, da so dolgo čakali na to odločitev. Njihov odvetnik Didier Seban pa, da je to “predvsem zmaga družine”.

Tik pred umikom porote za odločanje o končni odločitvi je Olivier družine žrtev prosila za odpuščanje. “Obžalujem vse, kar sem storila, in družine žrtev prosim za odpuščanje, čeprav se zavedam, da je to neodpustljivo,” je dejala.

Njen mož Michel Fourniet je bil leta 2008 obsojen za umore sedmih deklet na dosmrtni zapor. Drugič je bil na dosmrtno ječo obsojen leta 2018 zaradi osmega umora. Skupaj je pred smrtjo priznal 11 umorov. Žrtve so bile stare od devet do 30 let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!