Župan hrvaškega mesta se je stepel z vojakom, ta je pristal v bolnišnici

Svet 17. Jun 202416:17 0 komentarjev
Siniša Jenkač
Foto: novi-marof.hr

Župan hrvaškega kraja Novi Marof Siniša Jenkač je bil vpleten v verbalni in fizični konflikt z 52-letnim pripadnikom hrvaške vojske. Ta je bil tako poškodovan, da je potreboval bolnišnično oskrbo. Jenkač je vpletenost v incident potrdil, a ga za zdaj še ni želel komentirati.

Župan hrvaškega kraja Novi Marof Siniša Jenkač se je v noči s sobote na nedeljo stepel s pripadnikom hrvaške vojske, poročanje 24sata povzema N1 Zagreb.

Hrvaška policija je sprva brez izdaje identitete sporočila, da so bili obveščeni o verbalnem, nato pa še fizičnem spopadu med 45- in 52-letnikom v nedeljo okoli prve ure zjutraj na parkirišču pred počitniško hišo v kraju Orehovac.

45-letnik je nato odšel s kraja, a se sam zglasil na policijski postaji v Novem Marofu. Zaslišali so ga zaradi suma poskusa storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe, nakar so ga izpustili.

Hrvaški portal Index je iz neuradnih virov izvedel, da je župan pretepel 52-letnega pripadnika hrvaške vojske. Navedel je še, da je župan učitelj karateja.

45-letni Jenkač, sicer pripadnik HDZ, je potrdil, da je bil v dogodku udeležen. Izrazil je obžalovanje, da je v pretepu sodeloval. Več podrobnosti, ker preiskava še poteka, ni navedel. “Celoten dogodek sem pripravljen komentirati, ko bo preiskava in celoten postopek uradno končan,” je dejal za 24sata.

52-letnik je bil tako poškodovan, da so ga oskrbeli v bolnišnici v Varaždinu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!