Zmeda na RTV: nepopolne prijave za direktorska mesta. Za vodenje TV šest prijav

Novice 13. Sep 202310:15 > 16:00 18 komentarjev
Foto: Alen Milavec/BOBO

Po naših informacijah naj bi bile prijave, ki so prispele za direktorska mesta na RTV Slovenija, nepopolne. Popolno prijavo naj bi oddala zgolj Natalija Gorščak, in sicer za vodenje digitalnih vsebin. Iz službe za komuniciranje RTV Slovenija so danes popoldan sicer sporočili, da je za delovno mesto direktorja oz. direktorice TV Slovenija prispelo šest prijav, za vodenje Radia Slovenija štiri prijave in za vodenje digitalnih vsebin pa tri.

Razpisna komisija je včeraj odpirala prijave za mesta direktorjev na RTV Slovenija: za direktorja TV Slovenija, Radia Slovenija in direktorja Multimedijskega centra (MMC). Po naših informacijah pa naj bi ugotovila, da je med vsemi prispelimi prijavami popolna zgolj ena, in sicer prijava nekdanje direktorice TVS Natalije Gorščak, ki pa tokrat kandidira za mesto direktorice MMC.

Kot pravijo naši viri, se je namreč zgodil birokratski zaplet glede potrdila o izobrazbi. Med razpisnimi pogoji naj bi bilo namreč zapisano, da mora biti to originalno ali pa ustrezno overjeno. Prijavljeni iz vrst zaposlenih pa naj bi sklepali, tudi na osnovi nekaterih informacij z RTV, da zadošča že kopija diplome, ki jo imajo vloženo v personalni mapi. A naj bi razpisna komisija očitno mislila drugače.

Vprašanja o zapletu in kako bo sedaj uprava ukrepala, smo naslovili na predsednika uprave Zvezdana Martiča, vendar na njegov odgovor še čakamo. Več naših virov predvideva, da bodo razpisa za direktorja TVS in direktorja Radia ponovili, nejasno pa je, kaj bodo naredili glede razpisa za vodenje MMC, na katerega naj bi prispela popolna prijava Natalije Gorščak.

Gorščak nam je potrdila, da se je prijavila za mesto direktorice MMC, kot razlog za to pa je navedla “prepričanje, da je prihodnost RTVS v integraciji”, pri tem pa mora imeti gonilno vlogo enota za digitalne vsebine.

Kot so doslej poročali mediji, naj bi se za vodenje MMC prijavila tudi Kaja Jakopič, za direktorsko mesto na TVS Ksenija Horvat, na Radiu Slovenija pa Mirko Štular in Darja Groznik. Po naših informacijah naj bi se v tekmo podal tudi nekdanji generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough, in sicer naj bi se – tako naši viri – prijavil za vsa tri direktorska mesta.

Šest prijav za prvega človeka TVS

Iz službe za komuniciranje RTV Slovenija so danes popoldan sporočili, da je za delovno mesto direktorja oz. direktorice TV Slovenija prispelo šest prijav, za vodenje Radia Slovenija štiri prijave in za vodenje digitalnih vsebin tri. Dodali so, da se uprava v delo razpisne komisije ne vpleta, saj je ta pri svojem delu samostojna. “Uprava RTVS deluje po načelu glasovanja. Glede kandidatov se bo vsak član uprave odločal po svoji vesti. Soglasje k imenovanju predlaganega kandidata oziroma kandidatke pa morajo dati tudi Svetniki RTV Slovenija.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje