Razmišljate o lastni sončni elektrarni? Razlogov ZA je več kot dovolj!

Oglas 11. Okt 202309:00
streha
promocijska fotografija

Naraščajoče cene električne energije in zelena naravnanost prebivalstva, ki se iz leta v leto samo še veča in postaja pomemben del zavedanja o pomenu čistega okolja, sta v teh časih marsikoga vzpodbudili k razmišljanju o alternativnih virih energije. Med njimi je na prvem mestu zagotovo sončna energija.

Odločite se za postavitev mikro sončne elektrarne in izkoristite moč sonca. Gre za tehnologijo, ki pravzaprav vsem omogoča, da si pokrijejo večino energetskih potreb – oziroma celo vse.

Finančni prihranek je precejšen, naložba pa varna

Poleg tega, da sončna elektrarna pozitivno vpliva na naše okolje, ne gre zanemariti velikih finančnih prednosti. Sončna elektrarna je vsekakor dolgoročna in varna naložba, v povprečju pa se povrne že v sedmih letih. Pomembno dejstvo je, da lahko gospodinjstvo pri mesečnih računih za elektriko po namestitvi sončne elektrarne doseže do 75 odstotkov prihranka, kar vsekakor ni zanemarljiv znesek.

Če tudi sami razmišljate o lastni sončni elektrarni, je dobro vedeti, da v podjetju GEN-I Sonce zagotavljajo odgovorno in zanesljivo storitev s certificirano kakovostjo in dolgoročno podporo. Doslej jim je zaupalo že več kot 7.500 zadovoljnih kupcev, zato pa so tudi na samem vrhu ponudnikov sončnih elektrarn pri nas.

Na njihovi spletni strani boste lahko po vnosu podatkov v spletni obrazec preverili, kakšna je cena sončne elektrarne GEN-I Sonce, ki je primerna za vas oziroma za vaše energetske potrebe. Prav tako imate možnost, da se naročite še na ogled lokacije, trenutna čakalna doba pa je okrog 30 dni.

hiša
promocijska fotografija

A nikar si ne vzemite preveč časa za razmislek. Če si želite sončno elektrarno, je sedaj zadnji čas, da si jo zagotovite po sistemu obračunavanja električne energije imenovanem NET metering. Slednji je še ena velika prednost sončne elektrarne in je za nove odjemalce na voljo samo še do konca leta 2023. NET metering omogoča, da se proizvedeni viški sončne elektrarne upoštevajo v vašo korist v mesecih, ko je proizvodnja nižja od porabe. Letni obračun tako temelji na razliki med oddano in prevzeto električno energijo.

Izkušnja uporabnice je dovolj zgovorna

Neposredno uporabniško izkušnjo je delila novinarka medijske hiše Adria Media Ljubljana Ana Murn, ki je med tistimi, ki so se že odločili za sončno elektrarno. »Moja hiša je stara 28 let. Ker imam pomisleke glede nafte in posledic njene uporabe za okolje, sem se odločila za drug, okolju bolj prijazen vir energije, predvsem zaradi ogrevanja, in tudi za menjavo kurilnih naprav. Po temeljitem razmisleku sem sklenila, da bi imela toplotno črpalko v kombinaciji s sončnimi celicami. Iskala sem celostno rešitev, naletela sem na oglas GEN-I in se odločila za njihovo ponudbo. Od takrat naprej in v roku enega leta je vse potekalo profesionalno, hitro in uporabniku prijazno,« pravi naša sogovornica.

Dodala je, da je bila izvedba povsem v njihovih rokah – od nabave potrebnih materialov do urejanja dokumentacije in vseh drugih podrobnosti. »Meni ni bilo treba stati po uradih, pisati in vlagati prošenj, čakati na žige in odobritve, klicati pristojne, saj so prevzeli čisto vse. Rada bi poudarila tudi to, da so bili vsi njihovi sodelavci, ki so prihajali v mojo hišo, da bi pripravili vse potrebno, izjemno profesionalni, vljudni in – morda se bo slišalo malce hecno – tudi urejeni. Prišli so z električnimi avtomobili,« poudari sogovornica. Izvajalci so se držali vseh dogovorjenih datumov. »Vse je bilo urejeno – od najema kredita, ki je šel preko njih, vloge za subvencije, ki sem jo dobila tako za toplotno črpalko kot za sončne celice. Vse so pripravili sami, jaz sem dokumentacijo samo še digitalno podpisala.«

streha
promocijska fotografija

Čeprav je šlo za komercialno in tehnološko zahteven projekt, so svoje delo opravili na visoko strokovni ravni, pove Ana Murn. »Ni pa se končalo tu. Tako za toplotno črpalko kot za sončne celice imam ves čas zagotovljen servis, ki se opravlja tako rekoč brez moje vednosti. Oglasijo se vsake toliko časa, oba tehnološka elementa sta povezana v oblak, tako da na daljavo zaznajo vse morebitne težave. Po mojih izkušnjah gre za zelo napredno in dosledno tehnologijo. Kot sem slišala, pa v ta posel vstopajo tudi mazači, če se lahko tako izrazim, pri njih pa je uporabniška izkušnja zelo slaba. Moja je bila izvrstna,« je zaključila zadovoljna uporabnica.

Si tudi vi želite pozitivne izkušnje s postavitvijo sončne elektrarne, kot jo je imela Ana Murn? Potem skočite na spletno stran GEN-I Sonce, izpolnite obrazec za ponudbo, prilagojeno vašim potrebam, in prepustite izgradnjo svoje sončne elektrarne strokovnjakom.