Vsi smo se prvič zaljubili, tudi babica

Navdih 24. Feb 202405:30 0 komentarjev

Kako z najstniki odkrito, informativno, sočutno in prijazno govoriti o puberteti, dlakah po telesu, menstruaciji, mutiranju, prvem poljubu, prvem spolnem odnosu, problemu spolnega nasilja, zaljubljenosti, razhodih in razočaranjih, čustvih, pornografiji? Urška Henigman in Neža Prah Seničar z javne RTV vesta.

Neža Prah Seničar in Urška Henigman, avtorici projekta Prvič, projekta o odraščanju, odnosih in intimi, projekta, ki te dni žanje pohvale in zanimanje najstnikov in njihovih staršev. V pogovoru za N1 razložita, kako je delati za mlade.  Kako delati dober medij za najstnike? Kaj potrebujejo? Kaj vejo in česa ne? Kaj jima delo z mladimi daje? Kakšna sta televizija in radio, ki otroke in najstnike izobražujeta? Koliko so se stvari spremenile v zadnjih desetletjih?

Zakaj otroci in najstniki v šoli pogosto ne dobijo dovolj informacij? Katere pogrešajo? Kako se pogovarjati o spolnosti? Kako mladim približati teme, za katere se včasih zdi, da so še vedno tabu? Govorimo tudi o drugem delu Neže Prav Seničar in Urške Henigman  – o Evoluciji užitka, Infodromu … Pa tudi o oddajah za mlade v času korone in o tem, česa o spolnosti ne vejo odrasli. Kdo zaslema poezijo in kako je mogoče, da smo kot družba šele pred kratkim ugotovili, kako je v resnici videti celoten klitoris? Pogovor glejte ali poslušajte v posnetku na vrhu strani.

henigman lovec seničar
Denis Sadiković/N1

PREBERITE IN POGLEJTE TUDI:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!