Saša Dončić: Kapo dol fantom za borbenost

Slovenija 05. Avg 202121:03 > 06. Avg 2021 11:45 0 komentarjev
Luka Dončić
Brian Snyder/REUTERS

Družbena omrežja so po današnji polfinalni tekmi med Slovenijo in Francijo preplavile fotografije francoskih košarkarjev, ki slovenskim kolegom po tekmi, ta se je končala z rezultatom 90:89, namenjajo spodbudne besede. Čeprav so bili slovenski športniki po tekmi razočarani, je oče Luke Dončića, Saša Dončić, za N1 komentiral, da "naši fantje" nimajo razloga za žalost.

“Fantje ne rabijo nobene tolažbe, nimajo kaj biti žalostni,” je komentiral Saša Dončić in dodal, da bodo slovenski košarkarji v borbi za bronasto medaljo dali vse od sebe.

“Nimajo si kaj očitati. Kar se mene osebno tiče, so zmagovalci naši fantje,” je povedal. “Mislim vse fante, vključno z Luko. Ne smejo biti poklapani. Kar so naredili, je fenomenalno.” Uvrstitev na olimpijske igre je bila po njegovem zgodovinska, vse ostalo (preboj med četverico najboljših) pa samo še nadgradnja. “Tole danes je bila ena žoga, faktor sreče, fantje so dali maksimum. Kapo dol fantom za borbenost,” je še dejal in menil, da na uspeh vpliva veliko faktorjev, na katere pa se ne da vselej vplivati.

Saša Dončić

Po koncu tekme je k Luki Dončiću pristopil tudi francoski košarkar Nicolasa Batuma; prav on je blokiral zadnji met Slovenije (Klemna Prepeliča), ki bi, če bi žoga končala v košu, prinesel zmago slovenski ekipi.

“Nikakor se tukaj še nismo predali, saj je pred nami še en cilj, za katerega se bomo zdaj zbrali. Danes je odločila tudi sreča, ko je Batum blokiral zadnji met. Nicolas je res dober človek. Po tekmi mi je povedal, da sovraži igrati proti meni, ampak na dober način. To je bilo res prijazno z njegove strani, preprosto je dober človek,” je o pogovoru z Batumom po tekmi povedal Luka Dončić.

“Najprej, sprejmi žalost. Zavedaj se, da brez izgub, zmage niso tako veličastne,” pa so ob današnjem porazu slovenskih košarkarjev proti francoskim zapisali avtorji Twitter profila o Luki Dončiću.

Luka Dončić
Brian Snyder/REUTERS

Razumevanje in tolažba po tekmi, ko nasprotniki vsaj za nekaj časa prenehajo biti – nasprotniki, med športniki sicer niso redki. Čustveni tolažbi smo bili, denimo, priča v finalu letošnjega južnoameriškega prvenstva (Copa America), ko so slavili Argentinci, razočaranje pa so doživeli Brazilci. Kapetan Argentine Lionel Messi je v ganljivem prizoru po koncu tekme pristopil do nekdanjega soigralca pri Barceloni Neymarja in ga objel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!