V Planici slab obisk, predsednica republike pa vabi v dolino pod Poncami

Slovenija 25. Feb 202321:22 25 komentarjev
TWITTER

V dolini pod Poncami, kjer te dni poteka največji zimski športni dogodek pri nas, se je danes mudila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. Vtise je čez dan delila na družbenih omrežjih, v eni od objav pa je z nizom fotografij povabila v Planico.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je s soprogom Alešem Musarjem mudila v Planici, kjer je danes potekala tudi prva moška tekma svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju.

Preberite še: Ob pogledu na planiški cenik hrane se nekateri raje obrnejo

Slavil je Poljak Piotr Žyla, ki je postavil tudi nov rekord skakalnice. Tako se slovenskim skakalcem, ki so imeli velike ambicije po kolajni, ni izšlo po pričakovanjih. Anže Lanišek in Timi Zajc, ki sta blestela na treningih in kvalifikacijah, pa tudi v poskusni seriji, že v prvem skoku nista navdušila navijačev, ki so tokrat skorajda povsem napolnili skakalni stadion pod tribunami. 

Med množico je bila tudi predsednica republike, ki je vtise iz Planice čez dan delila na družbenih omrežjih. V eni od objav je z nizom fotografij povabila v dolino pod Poncami, kjer si je ogledala še skakalno ekipno tekmo deklet in dvojno zasledovanje smučarskih tekačic. Sodelovala je tudi pri podelitvi nagrad najboljšim.

“Krasen dan v Planici, namesto napovedanih oblakov nas je razveselilo sonce. V ospredju pa izjemne športnice in športniki, ki jim želim dobrodošlico v Sloveniji ter uspešno prvenstvo. Organizacija je, kot vedno, na najvišjem nivoju, zato vas vse vabim v Planico,” je pripisala.

Planiški organizatorji po prvih treh tekmovalnih dneh sicer niso zabeležili visokega obiska – skupaj je bilo v dolini pod Poncami v štirih dneh 21.700 obiskovalcev. Kot so pisali na Sportklubu, vzrok za slabši obisk tiči tudi v visokih cenah vstopnic, globoko pa je treba seči v žep tudi za hrano in pijačo.

Preberite še: Žyla z rekordom ubranil naslov, Slovenci brez odličja

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje