Poslanka LMŠ obtožuje poslanko SDS, da ji je poškodovala avtomobil in lagala

Slovenija 23. Okt 202114:38 > 16:39 7 komentarjev
Avto Lidija Divjak Mirnik
Lidija Divjak Mirnik

Poslanke LMŠ Lidija Divjak Mirnik trdi, da je poslanka SDS Elena Zavadlav Ušaj poškodovala njeno vozila in nato glede tega lagala.

Poslanka SDS Elena Zavadlav Ušaj je prejšnji petek v parkirni hiši na Šubičevi ulici v Ljubljani s svojim vozilom opraskala avtomobil poslanke LMŠ Lidije Divjak Mirnik. Elena Zavadlav Ušaj na vprašanja glede tega ni želela odgovarjati. “Ne dajem izjav o svojem zasebnem življenju,” nam je povedala v telefonskem pogovoru.

Nesreča, o kateri je prvi poročal spletni portal 24ur, se je zgodila prejšnji petek, sta potrdila Lidija Divjak Mirnik in stranka SDS. “Opazila sem poškodbo na vozilu, nisem pa našla nobenega obvestila, ki bi ga moral pustiti povzročitelj,” pravi poslanka LMŠ. Zato je, kot pojasnjuje, odšla do upravitelja parkirne hiše, ki ji je povedal, da v takšnih primerih oškodovanec običajno pokliče policijo. Policisti so, nadaljuje Lidija Divjak Mirnik, pogledali posnetke nadzornih kamer in skupaj so v isti parkirni hiši našli beli peugeot z novogoriško registracijo, ki je povzročil poškodbo na njenem vozilu. Sama posnetkov ni videla, zatrjuje, a je vseeno prepričana, da ni dvomov, kaj se je zgodilo. “Očitno je bilo, da je voznik sprva poskušal parkirati poleg mojega avtomobila, potem pa je odšel na drugo parkirno mesto,” pravi.

Policisti ji niso povedali, kdo je lastnik vozila, zato do naslednjega dne ni vedela, kdo bi lahko bil povzročitelj. “V soboto, ko sem delala na vrtu, me je poklicala Elena Zavadlav Ušaj. Rekla mi je, da sploh ni vedela, da mi je poškodovala avtomobil, saj na njenem ni sledi. To je laž. Videla sem njen avto,” pravi Lidija Divjak Mirnik. Kolegici očita še, da je ravnala nekorektno, ker po nesreči ni pustila kontaktnih podatkov.

V SDS pa so za Slovensko tiskovno agencijo sporočili, da se je njihova poslanka opravičila in da je Lidija Divjak Mirnik opravičilo sprejela. Navedli so, da Elena Zavadlav Ušaj neljubi dogodek obžaluje, da je nezgodo tudi prijavila in da ima policijsko zabeležko s plačilnim nalogom globe v višini 120 evrov.

Lidija Divjak Mirnik nam je poslala fotografiji svojega poškodovanega vozila, ki sta objavljeni zgoraj, ter cenilni zapisnik. Popravila na njenem vozilu naj bi zahtevala 3,8 ur dela. Del zapisnika objavljamo spodaj.

Cenilni zapisnik
Lidija Divjak Mirnik

Elena Zavadlav Ušaj je mandat poslanke nastopila po izvolitvi vlade Janeza Janše marca lani. Takrat so se med ministre preselili trije dotedanji poslanci SDS, Anže Logar, Zvonko Černač in Andrej Šircelj.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje