Kako bodo Janševi tviti vplivali na ugled Slovenije?

N1 Studio 15. Okt. 202116:46 > 16:532 komentarja
Delite:

Obisk delegacije odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve pod vodstvom Sophie in 't Veld so zasenčila besna Twitter sporočila predsednika vlade Janeza Janše, ki je delegacijo sam vabil v Slovenijo, na koncu pa se z njimi ni sestal.

POUDARKI ODDAJE:

Janša je člane delegacije spraševal, kdo so, označeval jih je tudi za Soroseve lutke, kar je sprožilo ostre odzive Evropske komisije, predsednika Evropskega parlamenta in Evropskega sveta, tudi nizozemskega premierja Marka Rutteja, ki je njegove tvite označil za neokusne. Prihajajo tudi opozorila, da v EU ni prostora za antisemitizem.

Že sinoči smo v studio povabili članico delegacije, evropsko poslanko iz vrst SDS, Romano Tomc, a ni imela časa. Prav tako ni utegnil priti Milan Zver in nihče od poslancev SDS v državnem zboru, v studio niso želeli priti niti njihovi koalicijski poslanci iz NSi in SMC.

Sta pa v studio prišla evropski poslanec Milan Brglez, S&D, in vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović. Celoten pogovor z njima lahko pogledate zgoraj.

Komentari

Vaš komentar