Posebna referendumska oddaja N1 STUDIO

N1 Studio 11. Jul 202118:02 > 12. Jul 2021 08:14 0 komentarjev

Na referendumski večer je potekala posebna oddaja N1 STUDIO. Spremljali smo izide, udeležbo, novinarski ekipi sta se oglašali iz taborov zagovornikov in nasprotnikov.

Na intenziven referendumski večer smo pripravili posebno referendumsko oddajo.

Naše novinarske ekipe so bile ves dan na terenu. Andreja Lončar se je za našo oddajo oglašala iz Brežic, kjer je izjavo podal minister za okolje in prostor Andrej Vizjak (SDS). Sarah Neubauer pa je v živo poročala iz štaba nasprotnikov zakona, ki je bil v središču Ljubljane.

Udeležbo in izide smo komentirali v živo z zanimivimi gosti, najprej z nekdanjim predsednikom Državnega zbora in okoljskim ministrom Pavlom Gantarjem in predsednikom Skupnosti občin Slovenije Petrom Misjo, ki sta analizirala, kaj bi pomenila potrditev ali zavrnitev zakona.

Sledilo je soočenje mnenj koordinatorke zbiranja referendumskih podpisov Nike Kovač iz Inštituta 8. marec in svetovalca gospodarskega ministra Zdravka Počivalška Sebastjana Jeretiča, ki sta komentirala potek zelo intenzivne kampanje in posledice referenduma.

Ko je bil razplet referenduma že znan, je na vrsto prišla politična analiza dogajanja. V studiu je bil koordinator Levice Luka Mesec, ki je spregovoril o nadaljnjih potezah opozicije. V koalicijskih strankah SDS, NSi in SMC se kljub več prošnjam niso odločili za sodelovanje v oddaji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!