Misja in Gantar: pomladitev slovenske politične družbe

N1 video 11. Jul 202122:36 0 komentarjev

Nekdanji minister za okolje Pavel Gantar in predsednik Skupnosti občin Slovenije Peter Misja sta v referendumski oddaji N1 STUDIO soočila svoje poglede na novelo zakona o vodah in referendumsko dogajanje.

“To je referendum o zelo škodljivih spremembah zakona o vodah. Ima sicer tudi širše politične implikacije,” je za N1 pojasnil nekdanji minister za okolje Pavel Gantar in dodal, da je nastop generacije Z velikega pomena, saj so na politično prizorišče stopili novi obrazi. Slovenska politična družba pa je s tem dosegla prerojenje in pomladitev, je še dodal.

“Veliko ljudi se je angažiralo v zadnjih mesecih in tednih,” je pojasnil Peter Misja, predsednik Skupnosti občin Slovenije. Sam zakon po njegovem mnenju sicer ni bil tako slab, a bi ga morali še prilagoditi, še meni Misja.

“Zakon o vodah ni idealen,” se je strinjal Gantar. Spremeniti bi ga morali tudi s pomočjo širših javnih razprav, vendar do tega ni prišlo. “Odnosi med vodami in ljudmi so neizbežni in predstavljajo naravno nujnost,” je še pojasnil Gantar in dodal, da se nekatere stvari ne bodo smele več dogajati tako, kot so se nekoč.

Sodelovanje deležnikov pri upravljanju z vodami je tako ena izmed ključnih stvari, ki bi morala po njegovem mnenju biti vključena v zakon o vodah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!