V templju v Indiji so se udrla tla, umrlo je najmanj 35 ljudi (VIDEO)

V mestu Indora v osrednji Indiji se je med čaščenjem hindujskega praznika Rama Navami zrušilo dno templja. Številni obiskovalci so padli v vodnjak, v katerem je voda segala več kot sedem metrov globoko. Umrlo je najmanj 35 ljudi, 18 so jih odpeljali v bolnišnico.

V templju Shree Baleshwar Mahadev Jhulelal v osrednji Indiji so se ob počastitvi hindujskega praznika v čast rojstvu Lorda Ramaso zbrali številni obiskovalci, med njimi največ žensk in otrok. Reševalci so na dnu vodnjaka, kamor so po udoru tal padli verniki, našli 35 trupel.

Tla, ki so se udrla, so bila obdana s stopnicami, pod njimi pa je bil vodnjak. Tla so bila sestavljena iz ploščic, ki so bile na kovinsko rešetko le položene. Ko so se tla udrla in so obiskovalci padli v vodnjak, je bila v njem voda, ki je segala okoli 7,6 metra globoko, poroča Guardian.

Rama Navami v Indiji
PROFIMEDIA

Reševalcem na pomoč priskočila vojska

Pawan Sharma, komisar Indore, je povedal, da so v bolnišnico odpeljali 18 ljudi. Dva sta bolnišnico že zapustila, poroča BBC. Reševalci so z vrvmi in lestvami poskušali doseči ujete vernike. Policija je območje zaprla z vrvmi, reševalne akcije pa se po besedah uradnikov nadaljujejo. “Imamo veliko ekipo reševalcev, ki ji pomaga tudi vojaško osebje,” je še povedal Pawan Sharma.

“Videla sem nekaj ljudi, ki so, medtem ko so padali, roke še vedno imeli sklenjene v molitvi. Videti so bili zmedeni,” je po tragediji za Guardian povedala ena od očividk. Nesrečo je preživela, ker je stala v kotu.

Kdo je odgovoren za tragedijo?

Preiskava nesreče se je že začela. Minister indijske zvezne države Maddža Pradeš Shivraj Singh Chauhan je napovedal, da bodo družine umrlih prejele odškodnino. Ta bo znašala 500 tisoč indijskih rupij, kar znaša nekaj manj kot 6 tisoč evrov, medtem ko bodo preživeli poškodovanci prejeli 50 tisoč rupij odškodnine, kar je približno 560 evrov, piše BBC.

Časopis Times of India je poročal, da je občinska uprava Indore januarja odredila odstranitev tal, ki so se udrla. Ocenila jih je kot nevarna. Ostalo je le pri dokumentu, saj so se odločitvi uprli lokalni hindujci.

Hindujski praznik Rama Navami
PROFIMEDIA

To ni prva takšna tragedija v Indiji. Novembra lani so se na zahodu Indije, v zvezni državi Gudžarat, udrla tla nad reko Morbi. Življenje je izgubilo 135 ljudi, med njimi največ žensk in otrok.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.