Aleš Musar napovedal umik iz Nemčije

Slovenija 13. Nov 202220:00 3 komentarji

Še preden je bilo znano, da bo Slovenija dobila prvo predsednico, Natašo Pirc Musar, je njen soprog Aleš Musar za N1 med drugim komentiral, kako vidi svojo vlogo prvega gospoda.

Aleš Musar, soprog zmagovalke volitev Nataše Pirc Musar, ki je bil v času volilne kampanje zelo medijsko izpostavljen, je menil, da je bilo toliko pozornosti usmerjene vanj, saj je bilo to v interesu tekmecev njegove žene. “Bilo je oportuno s strani protikandidatov, da izpostavijo njene šibke točke. In to sem očitno jaz,” je dejal.

Povedal je še, da se bo v primeru zmage Nataše Pirc Musar kot prvi gospod držal svoje predpisane vloge, ki pa je “v protokolarnem smislu omejena na dogodke, kjer je to primerno”.

Ker Slovenija še ni imela predsednice, ni imela niti prvega gospoda. Ob tem je Musar ocenil, da bi lahko več prispeval pri obveznostih, v katere bodo vključeni gostje iz tujine, oziroma na poteh v tujini. “Potrudil se bom, da bom prispeval s svojim znanjem s področja slovenske kulturne dediščine,” je napovedal.

Musar je opisal še, da je njegovo poslovanje bolj enostavno, kot je bilo prikazano na shemah v času kampanje – dejansko dela v Ruski dači, ostalo pa so po njegovih besedah naložbe. Sicer obstaja verjetnost, da bi se moral umakniti iz Nemčije, saj bi kot prvi gospod postal politično izpostavljena oseba. Ta umik po njegovem ne bi bil problematičen, saj se, kot je dejal, znotraj Evropske unije podjetja lahko selijo iz ene države v drugo.

Tik pred objavo prvih delnih neuradnih izidov drugega kroga predsedniških volitev je sicer Aleš Musar opisal, da je vzdušje v volilnem štabu Pirc Musar “optimistično”. Kot je dejal, kaže na višjo volilno udeležbo, kot je bila v prvem krogu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje