Zakaj je Alenka Gotar, članica SDS, glasovala za Natašo Pirc Musar?

Slovenija 13. Nov 202219:01 14 komentarjev
Alenka Gotar
Alenka Gotar/Facebook

Operna pevka in političarka Alenka Gotar v drugem krogu predsedniških volitev ni glasovala za strankarskega kolega Anžeta Logarja, ampak za kandidatko Natašo Pirc Musar. V daljšem zapisu na družbenem omrežju je pojasnila, da se je tokrat odločila podpreti prijateljico. Za N1 je dejala, da Logarja globoko spoštuje, a da se je v tem primeru odločila za prijateljstvo.

“Odločitev je padla, volila sem njo,” je operna pevka in političarka Alenka Gotar objavila na družbenem omrežju Facebook. Objavi je priložila fotografijo glasovnice, na kateri je obkrožena predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar.

Alenka Gotar, ki je – enako kot predsedniški kandidat Anže Logar – članica stranke SDS, je svojo izbiro obrazložila v daljšem zapisu. Na prvem mestu je poudarila, da je volila za svojo “dolgoletno znanko, prijateljico in že dolgo tudi mojo odvetnico” ter da je odločitev njen “povsem osebni izbor”.

Gotar je za N1 poudarila, da Logarja “globoko spoštuje” in da je bil “odličen zunanji minister”, a da se je tokrat, v tem primeru, odločila za prijateljstvo, ki je zanjo – enako kot družina – neprecenljiva vrednota. Presenečeni in ogorčeni komentarji, ki jih je bila na Facebooku deležna zaradi svoje odločitve, je, kot nam je povedala, niso presenetili. Povedo pa ji, da nismo še dovolj zreli za demokracijo.

Za vse, ki se sprašujejo, zakaj na volitvah ni podprla desnega kandidata, Logarja, je Gotar v obrazložitvi zapisala, da je podpora osebne prijateljice pomembnejša in “več od ideologije”. Kot je poudarila v pogovoru za N1, sta s Pirc Musar na različnih ideoloških bregovih, a Pirc Musar ni nikoli oporekala njenim stališčem. Prav tako ji je vselej priskočila na pomoč in je “nikoli ni pustila na cedilu”.

“Poskrbela je zame in za moje dostojanstvo,” je zapisala na Facebooku, pri čemer je spomnila na “žalitve” in “razvrednotenja”, ki jih je bila med drugim deležna kot članica kabineta nekdanjega ministra za kulturo Vaska Simonitija.

Kot je med drugim še zapisala na Facebooku, bi se, če Pirc Musar ne bi kandidirala, “zagotovo odločila za Logarja”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje