Adria Mobil množično zaposluje: kakšne kadre išče?

Gospodarstvo 15. Feb 202217:09 0 komentarjev
Adria Mobil
Žiga Živulović jr./Bobo

V novomeškem podjetju Adria Mobil, ki izdeluje počitniška vozila, nameravajo v prvi polovici leta zaposliti 160 delavcev.

Kot so sporočili iz podjetja Adria Mobil, ki je del francoske skupine Trigano, obseg povpraševanja po izdelkih blagovne znamke Adria še vedno presega proizvodne zmogljivosti. Zato bodo v podjetju, kjer trenutno dela približno 1.110 ljudi, v prvi polovici leta zaposlili še dodatnih 160 delavcev.

Adria Mobil: Zaželene so predhodne izkušnje

Kot so nam sporočili, iščejo kandidate za delo v proizvodnem procesu, pri čemer so zaželeni predhodne izkušnje in znanja s področja lesne, elektro, strojne ali računalniške smeri. Prijavijo se sicer lahko tudi kandidati brez izkušenj.

Pomembna je tudi motiviranost bodočih zaposlenih, pravijo v podjetju Adria Mobil, saj si želijo “med adriaše sprejeti predvsem takšne zaposlene, ki so željni novih izzivov, a so hkrati prilagodljivi in znajo delovati v timu”.

Kakšne plače lahko pričakujejo izbrani kandidati? “Plače so odvisne od zahtevnosti dela na posameznem delovnem mestu, pri čemer v Adrii Mobil izplačujemo variabilni del plače tako na mesečnem kot na letnem nivoju,” odgovarjajo.

Kot so še dodali, bodo kandidate iskali prek ustaljenih komunikacijskih orodij, in sicer zaposlitvenih oglasov na svoji spletni strani in nekaterih lokalnih medijev (radio, TV). Oglasi bodo objavljeni v kratkem, še dodajajo.

Kandidati se bodo lahko prijavljali na naslov podjetja: Adria Mobil, Straška cesta 50, 8000 Novo mesto, ali prek e-naslova: [email protected].

Dodajajo, da bodo z novimi zaposlitvami hitreje uresničili povečan obseg naročil in posledično hitreje dobavljali izdelke končnim uporabnikom.

Kot še pravijo, se je zadnji dve leti svetovno gospodarstvo srečevalo z omejitvami v dobaviteljskih verigah, kar je bila posledica epidemije covida-19 in težav, povezanih s ponovnim zagonom posameznih dejavnosti. “Posledično je bila tudi karavaninška branža soočena s težavami pri zagotavljanju takšne zmogljivosti oskrbe, ki bi zmogla slediti naraščajočemu obsegu povpraševanja,” so zapisali.

S temi izzivi so se ves ta čas srečevali tudi v podjetju Adria Mobil, so zapisali in dodali, da jim je s hitrim odzivom na spremembe ter sodelovanjem vseh zaposlenih uspelo skozi to obdobje zagotavljati zdravo in varno delovno okolje.

Preberite tudi članek Močna investicija v slovenskega proizvajalca kartonskih palet.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!