Adria Tehnika in Wizz Air podpisala novo štiriletno sodelovanje

Gospodarstvo 08. Dec 202113:09 1 komentar
Wizz Air
PROFIMEDIA

Adria Tehnika iz skupine Avia Prime, ki deluje na področju servisiranja in vzdrževanja letal, je kljub obstoječi še veljavni pogodbi podpisala novo dolgoročno pogodbo o sodelovanju z madžarskim letalskim prevoznikom Wizz Airom. Medsebojno sodelovanje bo tokrat aktivnejše, so danes sporočili iz Adrie Tehnike.

Dolgoročno sodelovanje temelji na štiriletni pogodbi z možnostjo podaljšanja za eno leto, so pojasnili. Tako evropski nizkocenovni letalski prevoznik Wizz Air kot Adria Tehnika sta ves čas v koraku s časom in se poslužujeta najnovejše tehnologije. Wizz Air v zadnjih letih svojo floto letal posodoblja s popularnimi tipi Airbusovih letal neo, ki so v letalstvo vpeljala najnovejše tehnologije in izboljšanja aerodinamike, medtem ko podjetje Adria Tehnika zagotavlja njihovo ustrezno vzdrževanje in servisiranje, so navedli v Adrii Tehnika.

“Pri Wizz Airu se kot najhitreje rastoči nizkocenovni letalski prevoznik v Evropi zanašamo le na najboljše ponudnike različnih storitev. Za naša letala je optimalna tehnična podpora ključnega pomena. Veseli nas, da bo tudi Adria Tehnika eden izmed naših zanesljivih partnerjev v prihodnje,” je ob tem dejala vodja tehnične službe Wizz Air Julia Brix.

Wizz Air je zaradi obsega potrebe po vzdrževanju in servisiranju letal na letni ravni svoje tveganje razpršil in s tem namenom izbral več podjetij, ki bodo skrbela za ustrezno pripravljenost letal – med njimi tudi Adrio Tehniko, ki bo prvi pregled Wizz Airovega letala opravila jeseni 2022.

“Izjemno ponosni smo, da nam je s podjetjem Wizz Air uspelo odnos oplemeniti, in to z dolgoročnim sodelovanjem, kar je zagotovo dokaz zaupanja. Glede na dejstvo, da Wizz Airova flota sestoji iz airbusov, mi pa smo v tej družini letal izjemno izkušeni, saj poznamo tipe letal in potrebne modifikacije, je bila odločitev za sodelovanje logična posledica in prepričana sem, da bo zagotovo pripomogla k vzajemni rasti,” pa je ob tem dejala namestnica glavnega izvršnega direktorja Adrie Tehnike Barbara Perko Brvar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje