Avstrijsko podjetje k zaposlitvi vabi slovenske strokovnjake

Gospodarstvo 06. Jun 202211:40 > 12:33 3 komentarji
AT&S

Avstrijsko podjetje AT&S Leoben, ki odpira nov center za raziskave in razvoj na avstrijskem Štajerskem, kjer nameravajo ustvariti 700 novih delovnih mest, k sodelovanju vabi tudi slovenske strokovnjake. Gre za globalno družbo, ki je specializirana za mikroelektroniko, išče pa kvalificirane delavce in diplomante tehničnih smeri za proizvodnjo, inženiring, vzdrževanje, načrtovanje in kontrolo proizvodnje.

AT&S je podjetje, ki se predstavlja kot inovativna in gonilna sila digitalizacije na mednarodni ravni, njegova posebnost pa so t. i. IC-substrati in plošče s tiskanim vezjem (zelo miniaturizirane elektronske komponente), ki so osnova sodobne digitalne tehnologije, predstavljajo pa “živčevje” vseh digitalnih naprav, so zapisali v sporočilu za javnost. V sklopu 500 milijonov evrov vredne investicije bodo zgradili novo raziskovalno središča v kraju Leoben-Hinterberg na avstrijskem Štajerskem s skupno 32.000 kvadratnimi metri površin in 700 novimi delovnimi mesti, ob tem pa poleg kadrov iz Avstrije iščejo tudi kadre iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

AT&S

Kot pravijo, so nova delovna mesta na voljo osebam, ki so “navdušene nad tehnologijo in želijo prevzemati naloge v večkulturnem in odprtem okolju”. Kot so zapisali, “AT&S ponuja varna delovna mesta s prilagodljivimi modeli delovnega časa, obsežne programe nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja, zanimive in spodbudne razvojne priložnosti na regionalni in mednarodni ravni ter najsodobnejšo infrastrukturo”.

Kot pravijo v podjetju, se njihovi izdelki uporabljajo v proizvodnji mobilnih telefonov, avtomobilski industriji in medicinski tehnologiji. Kot vodilni svetovni proizvajalec substratov razvijajo sofisticirana tiskana vezja, ki so nepogrešljiva za vgradnjo mikročipov v mobilne telefone, prenosne računalnike ali druge naprave. Podjetje ima proizvodne obrate na Kitajskem, v Koreji, Indiji in Avstriji. V letu 2021/22 se jim je prodaja povečala za 34 odstotkov na 1.590 milijonov evrov, prilagojeni dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) pa za 48 odstotkov na 378 milijonov evrov.

AT&S

Pričakuje se, da se bo prodaja še naprej povečevala in v poslovnem letu 2022/23 dosegla dve milijardi evrov. Srednjeročni cilj prodaje za leto 2025/26 je predviden v višini 3,5 milijarde evrov, še dodajajo. Podjetjeje je prisotno po vsem svetu s proizvodnjo v Avstriji (Leoben, Fehring) in tovarnami v Indiji (Nanjangud), na Kitajskem (Šanghaj, Čongčing) in v Koreji (Ansan blizu Seula) ter z globalno mrežo za prodajo in razvoj aplikacij. V Kulimu v Maleziji pa gradijo nov obrat za proizvodnjo visokokakovostnih substratov za integrirana vezja. Podjetje trenutno zaposluje približno 13.000 ljudi.

Sami izpostavljajo še, da gre za vrhunski inovacijski center za razvoj IC-substratov za integrirana vezja, ki je edini takšen v Evropi in bo ustvaril 700 kakovostnih in trajnostnih delovnih mest, njegova gradnja pa “nakazuje razvoj Avstrije, s tem pa tudi Evrope, kot napredne poslovne lokacije na področju novih tehnologij”. V sporočilu za javnost so zapisali tudi, da se ponašajo z najsodobnejšo proizvodno tehnologijo in čistimi prostori, ki izpolnjujejo najvišje standarde. Kot sodoben inovacijski center za materiale, procese in opremo bo postavil nove standarde razvoja na tem področju. Stranke in partnerji bodo lahko na tej lokaciji, skupaj z družbo AT&S, razvijali tehnologije in prispevali k oblikovanju novih evropskih dobavnih verig.

“V Leobnu ustvarjamo na stotine novih delovnih mest in s tem krepimo gospodarstvo v Evropi. Naše vodilne tehnologije in rešitve so nenadomestljive za bistvene in zanesljive komponente v številnih digitalnih napravah in platformah. Ekipa AT&S z zaposlenimi iz 51 držav s predanostjo in strokovnim znanjem omogoča razvoj trajnostnih odgovorov na velika vprašanja prihodnosti, je povedal predsednik uprave AT&S Andreas Gerstenmayer.

Vsi zainteresirani se lahko že zdaj prijavijo na spletni strani https://career.ats.net/.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje