Bonitetni agenciji S&P Global in Moody’s izboljšali ocene skupine United Group

Gospodarstvo 07. Jun 202313:19 0 komentarjev
United Group
UNITED GROUP

United Group, vodilno telekomunikacijsko in medijsko podjetje v Jugovzhodni Evropi, s ponosom sporoča, da sta bonitetni agenciji S&P Global in Moody's povišali svoje ocene podjetja in pozitivno spremenili napovedi za prihodnost.

Agencija S&P Global je obete za izboljšanje bonitetne ocene skupine United Group popravila s stabilnih na pozitivne, agencija Moody’s pa je obete popravila iz negativnih v stabilne.

Spremembe so rezultat uspešne prodaje infrastrukture mobilnih stolpov skupine United Group v Bolgariji, na Hrvaškem in v Sloveniji, ki jo je podjetje TAWAL kupilo za 1,22 milijarde evrov oziroma 20,1-kratnik vrednosti EBITDA. Prilive sredstev od prodaje bo skupina United Group porabila za poplačilo obveznosti, ki v plačilo dospejo v letih 2024 in 2025, in pomembno zmanjšanje zadolženosti skupine.

Skupina United Group te odločitve razume kot potrditev uspešnih strateških pobud, kar vključuje širitev na grški in bolgarski trg. Podjetje ostaja zavezano krepitvi svoje finančne stabilnosti in iskanju priložnosti za nadaljnjo rast, obenem pa vlaga v prihodnje tehnologije in širitev omrežja.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group, je povedala: “Prodaja naše mobilne infrastrukture nam je omogočila, da smo optimizirali kapitalsko strukturo, okrepili finančni položaj in se uspešno spopadli z globalnimi makroekonomskimi pritiski.  Še naprej smo osredotočeni na uresničevanje svoje strategije rasti ter zagotavljanje inovativnih in visokokakovostnih storitev našim strankam.  Veseli nas, da sta agenciji S&P in Moody’s prepoznali ta uspeh.”

O skupini United Group

Skupina United Group s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi.  Podjetje s skoraj 15.000 zaposlenimi svoje storitve in izdelke zagotavlja več kot 15 milijonom uporabnikov v 8 državah. Ustvarja skoraj 2,7 milijarde evrov letnih prihodkov. United Group ima najširšo omrežno pokritost v regiji in uporabnikom nudi najbolj privlačne televizijske vsebine z vsega sveta. Z obsežnimi naložbami v digitalno infrastrukturo, vsebine in tehnologijo zagotavlja odličnost izdelkov in storitev za uporabnike po vsej regiji. Skupina United Group je od marca 2019 v lasti sklada BC Partners, enega največjih naložbenih podjetij na svetu. Del skupine United Group je tudi United Media, ki je med drugim tudi lastnik N1 Slovenija. Za več informacij obiščite https://united.group/. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.