Delničarji Intereurope bodo odločali o treh novih nadzornikih

Gospodarstvo 18. Okt 202118:20 0 komentarjev
Intereuropa
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Novembra bodo delničarji Intereurope predvidoma odločali o treh novih nadzornikih družbe.

Delničarji Intereurope bodo na skupščini 18. novembra odločali o predlogu, da v nadzorni svet namesto Andreja Rihterja in Vinka Filipiča, ki sta odstopila, ter Milana Perovića, ki bi ga odpoklicali, imenujejo Sebastijana Gostenčnika, Karmen Lebe Grajf in Gregorja Koreneta. Mandat novim predstavnikom kapitala bi začel teči z dnem imenovanja na skupščini, je še razvidno iz sklica skupščine, ki ga je Intereuropa danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Nadzorni svet Intereurope vodi Tomaž Kokot, ki je sicer začasni generalni direktor Pošte Slovenije. Člana poslovodstva Pošte sta od sredine septembra oziroma sredine oktobra tudi Gosteničnik in Lebe Grajf. Korene je, kot je razvidno iz njegovega življenjepisa, ki ga je Intereuropa objavila ob sklicu skupščine, od leta 2004 zaposlen na Pošti Slovenije, kjer je od maja letos svetovalec poslovodstva za poštno-logistične zadeve.

Pošta Slovenije je konec septembra odkupila še skupno 4,35-odstotni delež Slovenskega državnega holdinga in Kapitalske družbe v Intereuropi ter tako svoj delež v koprskem logistu povečala z 80,89 na 85,25 odstotka.

Rihter in Filipič sta odstopni izjavi z mesta članov nadzornega sveta Intereurope podala avgusta, ko sta odstopila tudi s položajev članov poslovodstva Pošte Slovenije. Odpoklic Perovića je bil sprva predviden že za skupščino Intereurope 31. maja, a je Pošta Slovenije pred skupščino predlog za odpoklic Perovića in imenovanje Francija Miheliča na njegovo mesto umaknila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!