Easyjet zaradi pomanjkanja osebja manjša število poletnih letov

Gospodarstvo 20. Jun 202219:38 > 19:40 0 komentarjev
EasyJet letalo, A319
PROFIMEDIA

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je za poletje napovedal zmanjšanje števila letov, saj se britanski letalski sektor spopada s hudim pomanjkanjem osebja. Letalske družbe in letališča namreč po odpravi koronskih omejitev, zaradi katerih so odpuščali, težko najdejo nove delavce za odgovor na znova povečano povpraševanje.

Easyjet zaradi pomanjkanja delovne sile združuje številne lete. Kot pojasnjujejo pri prevozniku, to potnikom omogoča vnaprejšnjo obveščenost in možnost rezervacije alternativnega leta.

V Easyjetu so zapisali, da je število rezervacij v poletnih mesecih kljub zmanjšanem števila letov še vedno veliko, največ povpraševanja pa je v juliju in avgustu. Je pa pomanjkanje osebja v letalskem sektorju v zadnjih tednih povzročilo zamude in odpovedi letov. “Žal nam je, da nekaterim potnikom nismo mogli zagotoviti storitev, ki so jih pričakovali od nas,” je dejal izvršni direktor EasyJeta Johan Lundgren. EasyJet pričakuje, da bodo njihove zmogljivosti med aprilom in junijem na 87 odstotkih tiste iz predkoronskega 2019, v naslednjih treh mesecih pa naj bi jih povečali na 90 odstotkov.

Do kaotičnih razmer zaradi nezmožnosti ustreznega upravljanja z znova povečanim povpraševanjem v zadnjih dneh in tednih prihaja na več britanskih letališčih. Na londonskem Gatwicku se bo število poletnih letov zaradi omejenih zmogljivosti tako zmanjšalo, saj želijo ponuditi “boljše in zanesljivejše storitve”. V juliju načrtujejo dnevno 825 letov, v avgustu pa 850, po tem ko so lani v tem času zabeležili 900 letov na dan. Omejitev letov je uvedlo tudi amsterdamsko letališče Schiphol.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!