Hrvaška bo omejila cene olja, mleka, sladkorja in mletega mesa

Gospodarstvo 06. Sep 202221:26 5 komentarjev
trgovina, nakupovanje, nakupovalni voziček
Srdjan Živulovič/BOBO

Hrvaška vlada bo čez dva dni objavila sveženj ukrepov, s katerimi namerava državljanom in gospodarstvu pomagati v boju zoper energetsko draginjo, je neuradno uspel izvedeti hrvaški portal RTL.

Vlada Hrvaške naj bi v prihodnjih dneh objavila nov sveženj ukrepov, s pomočjo katerih bodo omejili ceno nekaterih osnovnih živil. Kot je neuradno uspel izvedeti hrvaški portal RTL, naj bi omejili cene mleka, olja, sladkorja in mletega mesa, in sicer z namenom ohranjanja potrošnje in gospodarske aktivnosti. Paket pomoči pa naj bi po neuradnih informacijah znašal nekje med šestimi in desetimi milijardami kun (med 0,8 milijarde do 1,33 milijarde evrov).

Poleg pomoči posameznikom pa naj bi se pri naših južnih sosedih obetala tudi pomoč malim in mikro podjetjem ter drugim podjetjem, ki bodo kategorizirana glede na porabo energije.

Spomnimo, da je tudi v Sloveniji nekdanji kmetijski minister Jože Podgoršek pripravljal podoben ukrep, a do njegovega sprejeta do konca mandata prejšnje vlade ni prišlo. Ministrstvo za kmetijstvo se je namreč aprila letos lotilo priprave predloga nabora najpomembnejših živil za morebitno regulacijo maloprodajnih cen. V primeru previsokega skoka cen živil, bi tako vlada določila najvišje cene nekaterih živilskih izdelkov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje