Komunalno podjetje Velenje od oktobra ne bo več dobavljalo zemeljskega plina

Gospodarstvo 25. Avg 202210:191 komentar
plin, zemeljski plin
Foto: Profimedia

Od oktobra Komunalno podjetje Velenje ne bo več dobavljalo zemeljskega plina. Odločitev so v podjetju sprejeli po analizi poslovanja družbe in glede na napovedane trende nadaljnjega razvoja energetske krize po svetu.

Komunalno podjetje Velenje od začetka oktobra svojim odjemalcem v Sloveniji ne bo več dobavljalo zemeljskega plina. Za prekinitev dobave so se v podjetju odločili po analizi poslovanja družbe in glede na napovedane trende nadaljnjega razvoja energetske krize po svetu.

“Odločitev o prenehanju dobave zemeljskega plina je bila sprejeta po temeljitem premisleku, saj kljub večkratnim zbiranjem ponudb pri dobaviteljih plina nismo prejeli nobene ponudbe, na podlagi katere bi po 1. oktobru lahko še vedno dobavljali plin končnim uporabnikom,” so sporočili iz podjetja.

Pogodbe so v podjetju odjemalcem odpovedali zaradi višje sile, ob tem pa so upoštevali enomesečni odpovedni rok. Ob tem odjemalce obveščajo še, da izvajajo vse aktivnosti za stabilno in neprekinjeno oskrbo dobave zemeljskega plina.

Kako zamenjati dobavitelja?

Komunalno podjetje Velenje bo odjemalcem pomagalo pri zamenjavi dobavitelja, informacije med uradnimi urami nudijo na telefonski številki 080 80 34 in elektronskem naslovu [email protected] Postopek zamenjave dobavitelja, ki je za odjemalca brezplačen, je opisan tudi na spletni strani Agencije za energijo.

Pri izbiri novega ponudnika si odjemalci lahko pomagajo z informativnimi podatki o višini letnih stroškov oskrbe z zemeljskim plinom, ki so zbrani v aplikaciji za primerjavo stroškov oskrbe z zemeljskim plinom. Informacije vanjo vnašajo dobavitelji. Izbranega dobavitelja mora odjemalec obvestiti prek spletnega obrazca, elektronske ali navadne pošte oz. vzpostavi telefonski kontakt ter izrazi namero o izbiri dobavitelja. Odjemalec lahko pooblasti novega dobavitelja, da v njegovem imenu izvede vse potrebne aktivnosti za uspešno izvedbo menjave dobavitelja. Najkasneje šest tednov po izvedeni menjavi pa prejme odjemalec še zaključni račun, s katerim se poravnajo vse finančne obveznosti iz pogodbenega razmerja s prejšnjim dobaviteljem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar