Menjava na čelu krške nuklearke

Gospodarstvo 11. Apr 202310:59 2 komentarja
Gorazd Pfeifer
Nuklearna elektrarna Krško

V Nuklearni elektrarni Krško (Nek) je predsednika uprave Staneta Rožmana, ki je nuklearko vodil 34 let, danes nasledil Gorazd Pfeifer. Ta je bil pred tem vodja proizvodnje Neka. Skupaj s članom uprave Sašom Medakovićem je skladno z zakonskimi določili in standardi jedrske industrije zdaj odgovoren za vodenje te elektrarne in poslovanje družbe.

Leta 1975 rojeni Gorazd Pfeifer, univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, se je kolektivu Neka pridružil leta 2000. Po šolanju v skupini za pridobitev dovoljenja za upravljanje reaktorja Neka, ki je kot prva opravila usposabljanje na popolnem elektrarniškem simulatorju, je poklicno pot začel kot operater reaktorja, so sporočili iz Neka.

Nadaljeval je kot glavni operater in nato postal vodja izmene obratovanja. Hkrati je kot inštruktor na simulatorju usposobil dve ekipi novih operaterjev, vodil medresorsko koordinacijo aktivnosti in tako spoznaval druge organizacijske enote v elektrarni.

Izkazal se je kot “izjemen strokovnjak” in leta 2017 prevzel vodenje proizvodnje z oddelki, ki skrbijo za varno in stabilno obratovanje ter koordinacijo remontnih aktivnosti. Z aktivno udeležbo v programih Svetovnega združenja operaterjev jedrskih elektrarn WANO oz. World Association of Nuclear Operators nadgrajuje in izmenjuje znanja ter izkušnje v podporo varnemu in učinkovitemu obratovanju jedrskih elektrarn v svetu.

Znanja in izkušnje je pridobival tudi na ameriškem Inštitutu za spremljanje obratovanja jedrskih elektrarn INPO – Institute of Nuclear Power Operations. Je član Združenja Manager. Odlikujeta ga visoka stopnja integritete in varnostne kulture, so še zapisali v Neku.

Upravo Neka sicer pri njenem vodenju elektrarne in družbe zavezujejo meddržavna in družbena pogodba in veljavna zakonodajo, so dodali. “Dolgoletni predsednik uprave Neka Stane Rožman se je po izjemni poklicni karieri upokojil,” so še zapisali v krški nuklearki.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje