Ministrstvo za delo sporočilo, kdaj bo izplačalo energetske vavčerje

Gospodarstvo 11. Apr 202213:25 > 13:55 0 komentarjev
Radiator
PROFIMEDIA

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo solidarnostni dodatek za odpravo posledic energetske revščine upravičencem izplačalo v četrtek, 14. aprila, so sporočili z ministrstva. Upravičencem bo 150 evrov dodatka izplačano po uradni dolžnosti, vlog jim zato ni treba oddajati, so dodali.

Upravičenci do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov, ki ga bo izplačalo ministrstvo, so prejemniki denarne socialne pomoči ali varstvenega dodatka za december lani, upravičenci do otroškega dodatka od prvega do vključno šestega dohodkovnega razreda za december lani, upravičenci do dodatka za veliko družino za leto 2021 in rejniki, ki so imeli decembra lani sklenjeno vsaj eno rejniško pogodbo.

Upravičenci do dodatka za veliko družino za štiri ali več otrok za leto 2021 so poleg dodatka v višini 150 evrov upravičeni do dodatnega dodatka v višini 50 evrov, so spomnili na ministrstvu. Solidarnostni dodatek se bo izplačal samo na eni izmed naštetih podlag. V dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, se ne bo štel, razen pri izredni denarni socialni pomoči. Od dodatka ne bo treba plačati dohodnine.

Upokojenci bodo solidarnostne dodatke oziroma energetske vavčerje za 150 evrov na transakcijske račune prejeli v torek, 12. aprila. Enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 evrov je uživalcem poklicnih pokojnin s stalnim prebivališčem v Sloveniji, katerih prejemek je za mesec december lani znašal 1000 evrov ali manj, Kapitalska družba že izplačala minuli petek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!