Na čelo energetske zbornice direktor Elesa Aleksander Mervar

Gospodarstvo 31. Maj 202312:27 0 komentarjev
Aleksander Mervar
Borut Živulović/BOBO

Novi predsednik Energetske zbornice Slovenije je direktor Elesa Aleksander Mervar. Funkcijo bo nastopil na prvi seji skupščine, ko jo bo zbornica izvedla prihodnji teden. Mervar bo na položaju nasledil dolgoletnega predsednika Marjana Eberlinca, ki pa bo ostal član upravnega odbora zbornice.

Volitve organov za novo štiriletno mandatno obdobje 2023-2027 je Energetska zbornica Slovenije izvedla v maju. Volili so novega predsednika, upravni in nadzorni odbor ter predstavnike v skupščini Gospodarske zbornice Slovenije.

Uradne rezultate bodo predstavili na prvi seji skupščine v novem mandatnem obdobju, ki jo namerava zbornica izvesti prihodnji teden.

Dolgoletni predsednik zbornice Marjan Eberlinc se bo poslovil s položaja, nasledil pa ga bo Aleksander Mervar, ki je edini soglašal s kandidaturo. Eberlinc bo medtem ostal član upravnega odbora, so zapisali na zbornici.

Kot Mervarja povzemajo na zbornici, energetika še nikoli ni bila pred takšnimi izzivi, kot je danes. Veliko pozornosti bo posvečal zelenemu prehodu in medsektorskemu povezovanju, so še zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!