Hrvaški Rimac: najhitrejši električni avto na svetu kmalu na voljo v Evropi

Gospodarstvo 06. Jun 202212:29 > 13:28 0 komentarjev
Rimac nevera
Rimac Automobili

Hrvaški proizvajalec električnih superavtomobilov Rimac bo lahko svoj najnovejši model Nevera kmalu dostavil kupcem. Na poti pa je že tudi vsa potrebna dokumentacija za prodajo v ZDA. Novi model podjetja Rimac velja za najhitrejši električni avtomobil na svetu.

Hrvaška skupina Rimac bo, potem ko je prejela ustrezno dokumentacijo za model Nevera v Evropski uniji, svoj paradni električni hiperavtomobil začela dostavljati kupcem, je v nedeljo prek Facebooka sporočil ustanovitelj in večinski lastnik družbe Mate Rimac. Napovedal je, da bi kmalu morali priti še dokumenti za prodajo nevere v Ameriki.

“To je pomembno za nas, ker smo v to vložili ogromno ur, na tisoče testov, leta težkega dela in veliko uničenih hiperavtomobilov, da bi prišli do te točke,” je v objavi na Facebooku zapisal Rimac. Zapis je pospremila fotografija na Irskem izdanega potrdila o EU-homologaciji.

Rimac nevera Rimac nevera
Rimac Automobili
Rimac nevera Rimac nevera
Rimac Automobili
Rimac nevera Rimac nevera
Rimac Automobili
Rimac nevera Rimac nevera
Rimac Automobili
Rimac nevera Rimac nevera
Rimac Automobili
Rimac nevera Rimac nevera
Rimac Automobili

Dodal je, da so projekt Nevera začeli leta 2017. “Bili smo naivni in mislili, da bomo avto dostavili leta 2020,” je zapisal in poudaril, da je zdaj končno vse pripravljeno na začetek dostavljanja avtomobila kupcem.

Nevera velja za najhitrejši električni avtomobil na svetu in stane 2,4 milijona dolarjev, kupci pa ga bodo prejeli v naslednjih nekaj mesecih. Rimac bo nevero izdelal v 150 primerkih, vsak avtomobil pa bo zaradi različnih možnosti osebnih nastavitev unikaten.

Začetek dostavljanja nevere kupcem je že druga dobra novica, ki je v zadnjem tednu prišla iz tega avtomobilskega podjetja. Rimac je namreč prejšnji teden razkril, da je Rimac Group v zadnjem investicijskem krogu zbral 500 milijonov evrov, s čimer je tržna vrednost družbe presegla dve milijardi evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!