Notranjost nenavadne hiše dveh zvezdnikov. Otroci ji pravijo “klovnovska hiša”

Navdih 02. Feb 202311:29
Stanovanje Lily Allen
lilyallen/INSTAGRAM

Britanska pevka Lily Allen in ameriški igralec David Harbour sta odprla vrata svojega sanjskega doma v čudoviti brooklynski soseski Carroll Gardens.

Ekscentrični dom Lily Allen in Davida Harbourja se je znašel na naslovnici marčevske številke revije Architectural Digest, na kateri britanska pevka in igralec iz serije Stranger Things počivata v zeleni dnevni sobi s cvetličnimi tapetami, bronasto palmovo svetilko, žametnim kavčem in kraljevskim kristalnim lestencem iz 19. stoletja.

Za prenovo italijanske vrstne hiše iz poznega 19. stoletja sta najela notranjega oblikovalca Billyja Cottona in arhitekta Bena Bischoffa. Hiša je sicer že bila prenovljena, a so prejšnji lastniki zakrili vse originalne detajle. Prenova hiše slavnega para se je tako začela z njihovim ponovnim odkritjem.

Oblikovalca sta prostor preoblikovala z mešanjem okrasnega pohištva in živahnih barv, ki pritegnejo pogled na vsako podrobnost v sobah. Cotton je za Architectural Digest povedal, da je navdih črpal iz klasične arhitekture v italijanskem slogu in italijansko-ameriške zgodovine tega območja in da je želel prostor oblikovati tako, “kot da sta ga podedovala po čudaški italijanski noni s čudovitim okusom”.

“Vedno me je zanimala notranjost in vedno sem urejala svoje domove. Toda to je bil velik podvig in potrebovala sem pomoč,” je dejala pevka Allen. “Z Billyjem sva skupaj poskušala doseči nekaj nenavadnega in čudovitega.”

Drzna in nekonvencionalna izbira

Hiša ima nenavadno razporeditev, saj ima prostorno kopalnico, okrašeno z zlatimi detajli in stenami, ki posnemajo vrt. Kopalnica je videti kot dnevna soba (prekrita je s preprogami, stranišče in prha pa sta v drugi sobi). Do spalnice brez oken v barvi flaminga se dostopa skozi kopalnico. Kuhinja v bolj nevtralnih barvah je prvi prostor, v katerega vstopijo gostje, medtem ko je dnevna soba proti zadnjemu delu hiše. Vsaka soba je tematsko obarvana, od delovne sobe, kjer dominirajo tigrove črte, do kopalnice v otroško modri barvi, ki jo uporabljata Lillyjina otroka.

@archdigest We need swan taps stat! 🦢 #archdigest #opendoor #davidharbour #strangerthings #lilyallen #hometour #apartmenttour #nycapartment #bathroom ♬ original sound - Architectural Digest

“Lily je tista, ki je resnično vodila prenovo. Vsakič, ko sem jo poskušal umiriti, je še naprej vztrajala in želela še več barv,” je dejal Cotton. “Tako zanimiva oseba je, da si je preprosto ne morete predstavljati, da bi živela v dolgočasnem in konvencionalnem prostoru,” je dodal.

Lily Allen je pojasnila, da je ne moti, da lahko njene oblikovalske odločitve vplivajo na vrednost pri morebitni prodaji hiše, in dejala: “Doma želimo živeti na način, ki nam ustreza.” Ne moti je niti, da sta njena otroka nepremičnino poimenovala “klovnovska hiša”, to namreč izražata “na najbolj ljubeč način”.

Nenavaden prostor se močno razlikuje od doma, v katerem je David odraščal v Westchestru v New Yorku, in tudi od njegovega prejšnjega stanovanja. Vendar je z veseljem prepustil vodstvo Lilly in njenim talentom za drzne barve in nenavadne kombinacije.

“Sem fant iz predmestja Westchestra, zato sem navajen bolj povprečne estetike,” je dejal. “Vendar mi je všeč, da ima žena svojo vizijo in se ne boji tvegati.”

@archdigest All for bold moves on the first date @lilyallen 👏 #archdigest #opendoor #davidharbour #strangerthings #lilyallen #hometour #apartmenttour #nycapartment ♬ original sound - Architectural Digest

@archdigest Love a multifunctional sofa! #archdigest #opendoor #davidharbour #strangerthings #lilyallen #hometour #apartmenttour #nycapartment ♬ original sound - Architectural Digest

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.