Netflix v drugi krog odpuščanj

Gospodarstvo 24. Jun 202207:24 > 07:34 1 komentar
netflix
PROFIMEDIA

Ameriški velikan pretočnih vsebin Netflix, ki se v zadnjem času spopada s težavami, spet odpušča. Po tem, ko so maja odpustili 150 ljudi, zdaj ukinja še 300 delovnih mest.

Pretočna platforma Netflix je sporočila, da je odpustila 300 zaposlenih oziroma približno 4 odstotke delovne sile v drugem krogu odpuščanj. V podjetju želijo zmanjšati stroške, potem ko prvič po desetih letih beležijo upad naročnikov, poroča Reuters. Maja je podjetje, v katerem je zaposlenih 11 tisoč ljudi, že odpustilo 150 ljudi.

Netflix delovna mesta ukinja v ZDA.”Čeprav še naprej veliko vlagamo v posel, smo te prilagoditve naredili tako, da naši stroški rastejo v skladu z našo počasnejšo rastjo prihodkov. Tako smo hvaležni za vse, kar so storili za Netflix, in trdo delamo, da bi jih podprli v tem težkem prehodu,” je za Reuters dejal tiskovni predstavnik Netflixa.

Prevladujoča pretočna platforma na svetu je v zadnjih mesecih pod vse večjim pritiskom – zaradi inflacije, vojne v Ukrajini in hude konkurence. Netflix je aprila razkril, da so v le prvih treh mesecih letošnjega leta izgubili kar 200 tisoč naročnikov, ob tem so napovedali še izgubo dodatnih dveh milijonov v prihajajočem četrtletju.

Napovedujejo zaračunavanje za deljenja gesla

Čeprav je Netflix ob začetku delovanja spodbujal delitev gesel, so zdaj glede tega potegnili ročno zavoro. Netflix je namreč začel testirati možnost, pri kateri uporabniki plačajo več, če storitev delijo z ljudmi zunaj svojega gospodinjstva. Podjetje za zdaj testira svojo novo politiko v Čilu, Kostariki in Peruju, a jo namerava razširiti tudi v druge države. Analitik družbe Cowen & Co je pred časom ocenil, da deset odstotkov od skoraj 116 milijonov gospodinjstev v ZDA gleda Netflixove filme in serije, ne da bi za to plačevali naročnino. Če se zaračunavanje za deljenje gesla izide, lahko to Netflixu prinese še 1,6 milijarde dolarjev (približno 1,46 milijarde evrov).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje