Nova investicija Iva Boscarola: po Koloseju kupil še en kompleks v Ljubljani

Gospodarstvo 30. Sep 202214:55 > 15:14 5 komentarjev
Ivo Boscarol, Pipistrel
N1/Jan Gregorc

Ajdovski poslovnež Ivo Boscarol je za N1 potrdil, da je kupil deset hektarjev veliko zemljišče v ljubljanskem BTC, ki je bilo doslej v lasti Podravke. "Nakup je del obljubljene strategije, da bom odkupoval nekdaj slovensko premoženje in ga naredil spet slovenskega," je še dejal.

Skupna površina zemljišča je 95.505 kvadratnih metrov, na njem pa je tudi več silosov in poslovnih stavb Žita, ki je v lasti hrvaške Podravke. Žito je kompleks prodajalo na javnem razpisu. Po informacijah N1 naj bi bil posel vreden okoli 35 milijonov evrov. Boscarol se je vprašanju o vrednosti posla izognil, rekoč, da je bila cena kompromisna in sprejemljiva za obe strani.

Kot so pred časom poročale Finance, naj bi bil poleg Boscarola glavni interesent za nakup Spar oziroma podjetje European Shopping Centers (SES).

Boscarola, ki je svoje podjetje Pipistrel letos prodal ameriškemu konglomeratu Textron za okoli 218 milijonov evrov, naj bi po navedbah Financ na tem območju zanimala predvsem stanovanjska gradnja. V odzivu za N1 je zapisal, da občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) sicer še ni sprejet, po občinskem prostorskem načrtu (OPN) pa da je tam mogoča gradnja 990 stanovanj v stolpnicah, visokih do 100 metrov, ter trgovsko-poslovnega centra. “Vsekakor bomo aktivnosti usklajevali z mestno občino in veselimo se tudi sodelovanja z BTC,” je zapisal Boscarol. “Glede na to, da Kolosej od kompleksa Žita loči le cesta, bo navezava dodana vrednost na določene skupne vsebine in priložnosti.”

V začetku meseca kupil Kolosej

V začetku septembra je Boscarol na tretji dražbi kupil tudi Kolosej v ljubljanskem BTC. “Ohranili bomo del kino dejavnosti, zaradi katere je bil Kolosej tudi zgrajen, obenem pa vidimo veliko priložnosti za razširitev dejavnosti,” je o načrtih s stavbo za N1 povedal Boscarol. Za nakup je ajdovski poslovnež odštel 6,4 milijona evrov, kar je 1,2 milijona manj od ocenjene tržne vrednosti. Več o nakupu Koloseja si preberite v članku Boscarol kupil Kolosej: že zemljišče vredno več, kot je znašala kupnina.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje