Nova KBM uspešno zaključila prodajo obveznic v višini 400 milijonov evrov

Gospodarstvo 29. Jun 202316:38 0 komentarjev
Nova KBM
Foto: Aljaž Uršej/N1

Nova KBM je uspešno zaključila prodajo obveznic v višini 400 milijonov evrov s 7,375-odstotno letno obrestno mero ter triletno ročnostjo in možnostjo odpoklica po dveh letih.

Nova KBM je v minulih dneh uspešno zaključila prodajo obveznic v višini 400 milijonov evrov s triletno ročnostjo in možnostjo odpoklica po dveh letih, so danes sporočili iz banke, ki je od februarja članica skupine OTP. Obveznice s 7,375-odstotno letno obrestno mero so bile izdane danes.

Obveznice, katerih prodaja se je končala 22. junija, je Nova KBM izdala z namenom izpolnjevanja regulatornih zahtev (MREL) in v splošne bančne namene.

Obveznice so bile ponujene dobro poučenim vlagateljem zunaj ZDA in bodo uvrščene v trgovanje na luksemburško borzo.

Izdajo obveznic so za Novo KBM organizirale banke BNP Paribas, Erste Group, Goldman Sachs Bank Europe, OTP Bank in UniCredit Bank. Pri izdaji so sodelovali pravni svetovalci Wolf Theiss in Linklaters, so še navedli v banki.

Prejšnji teden zelene obveznice prodala tudi NLB

Prejšnji teden je sicer svoje zelene obveznice v višini 500 milijonov evrov prodala NLB, in sicer z obrestno mero 7,125 odstotka letno.

Namen izdaje obveznice je izpolnjevanje minimalne zahteve glede kapitala in kvalificiranih obveznosti, dodatno pa bodo nudile možnost za potencialno širitev NLB, sredstva pa bodo namenjena za projekte v regiji s področja zelenega prehoda.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!