Nova uprava Luke Koper naj bi bila znana danes

Gospodarstvo 12. Nov 202106:35 0 komentarjev
Luka Koper
Žiga Živulović jr./BOBO

Potem ko je uprava Luke Koper sporazumno odstopila konec oktobra, bodo nadzorniki podjetja danes popoldne najverjetneje odločali o novem predsedniku uprave in preostalih dveh članih.

Nadzorniki Luke Koper se bodo popoldne sestali na seji, na kateri bodo po vsej verjetnosti odločali o kandidatih za novega predsednika in preostala člana uprave. V ponedeljek bo namreč sedanjemu vodstvu Luke, predsedniku uprave Dimitriju Zadelu ter članoma uprave Metodu Podkrižniku in Irmi Gubanec, prenehal mandat.

Uradno točka dnevnega reda v zvezi s kandidati za nove člane uprave še ni uvrščena na dnevni red današnje seje, a se to lahko zgodi naknadno. Po neuradnih informacijah bo pred samo sejo nadzornikov potekala seja kadrovske komisije nadzornega sveta. Po vsej verjetnosti bodo nadzorniki sprejeli odločitev o novem predsedniku uprave in dveh članih, saj se dosedanjemu vodstvu mandat predčasno izteče v ponedeljek.

Kandidat za predsednika uprave naj ne bi bil znan vnaprej

Zadelova uprava je konec oktobra sporazumno odstopila. Kot je tedaj pojasnil predsednik nadzornega sveta Franci Matoz, je uprava delala dobro, vendar so ugotovili, da Luka Koper v konceptualnem pogledu nadaljnje strategije razvoja potrebuje novo vodstvo. Nadzorni svet je vsem trem članom uprave v skladu z njihovimi pogodbami priznal pravice iz pogodbe, kar vključuje tudi izplačilo odpravnine. Zadel je upravo Luke Koper vodil od konca decembra 2017, ko so tedanji nadzorniki s položaja predsednika uprave razrešili Dragomirja Matića.

V medijih je že pred tedni kot najresnejši kandidat za novega predsednika uprave zaokrožilo ime državnega sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor Roberta Rožaca. Matoz je sicer poudaril, da niso nikogar vnaprej izbrali ali se o tem s kom pogovarjali. Kot je dodal, imajo vsi kandidati možnost, da oddajo prijavo prek agencije za iskanje kadrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!