Novogoriški Hit išče novega predsednika uprave

Gospodarstvo 08. Sep 202309:57 3 komentarji
Hit Nova Gorica
Foto: BOBO

Nadzorni svet novogoriške družbe Hit je v časniku Delo danes objavil razpis za predsednika uprave. Kandidati morajo imeti najmanj pet let delovnih izkušenj pri vodenju večjih poslovnih sistemov, zaželene so tudi izkušnje s področja igralništva in turizma. Prijave morajo poslati do vključno 25. septembra.

Kandidati morajo imeti univerzitetno izobrazbo ekonomske, organizacijske ali druge ustrezne smeri, zahtevano je znanje slovenskega in dveh svetovnih jezikov. Poleg angleščine je lahko to italijanščina ali nemščina.

Družbo Hit, ki se ukvarja s hotelirstvom, igralništvom in turizmom, trenutno vodi Tomaž Repinc, v upravi pa so še Alan Bofulin, Lilijana Sirk in Nataša Tišma.

Nadzorni svet je sklep o objavi razpisa za novega predsednika uprave sprejel minuli četrtek.

Hit, ki je v lasti države in občin, je nedavno dobil tudi dva nova nadzornika. Sandra Cvijanović je s štiriletnim mandatom nadomestila sedanjo nadzornico, predstavnico lokalne skupnosti, Tino Kikelj. Savo Tatalovič pa je zamenjal dosedanjega nadzornika Vasjo Medveščka.

Matična družba Hit je lani ustvarila 131 milijonov evrov poslovnih prihodkov, kar je približno polovico več kot v 2021. Po predlanski izgubi v višini 3,7 milijona evrov se je Hit lani vrnil k dobičku; čisti dobiček je dosegel 8,4 milijona evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje