Po odstopu predsednika uprave Intereurope so zamenjali še nadzornike

Intereuropa
Žiga Živulović jr./BOBO

Delničarji Intereurope so na današnji seji iz nadzornega sveta družbe odpoklicali tri nadzornike in imenovali štiri nove. Že pred dnevi so iz koprskega logista sporočili, da se po nekaj več kot letu dni od vodenja podjetja poslavlja Damijan Vajs.

Delničarji Intereurope na čelu z državno Pošto Slovenije so na današnji skupščini prenovili nadzorni svet koprskega logista.

Odpoklicali so Karmen Lebe Grajf, Sebastijana Gostenčnika in Gregorja Koreneta, za nadzornike pa za štiriletno obdobje imenovali prvega moža Pošte Marka Cegnarja, Ivano Vrviščar, Slavka Ovčino in Boruta Vujčiča.

Mandat novih nadzornikov bo začel teči v sredo, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Intereurope. Na današnji skupščini sta bila poleg Pošta Slovenije s 87,3 odstotka glasovalnih pravic prisotna še Luka Koper in Luka Koper INPO s skupaj 7,1 odstotka glasovalnih pravic.

Še pred prenovo nadzornega sveta so medtem iz koprske družbe pred dnevi sporočili, da se po nekaj več kot letu dni od vodenja podjetja poslavlja Damijan Vajs. Nadzorniki so njegovo odstopno izjavo sprejeli minuli četrtek, razloga za odstop pa v Intereuropi niso navedli.

Družbo bo Vajs vodil do imenovanja nove uprave oziroma najdlje do 3. junija. V upravi koprske logistične skupine sicer sedi le še delavska direktorica Blanka Česnik-Wolf, tako da je pričakovati njeno dopolnitev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.