Po manj kot letu dni razrešena direktorica Geoplina Vanja Lombar

Gospodarstvo 26. Sep 202216:44 0 komentarjev
Vanja Lombar
www.geoplin.si

Skupščina Geoplina, našega največjega plinskega trgovca v večinski lasti Petrola, je Vanjo Lombar po manj kot letu dni razrešila z mesta direktorice družbe. Razloga ne navajajo. Novi direktor je Aleš Zupančič, ki je bil do zdaj prokurist.

Vanja Lombar je na čelo Geoplina prišla v začetku januarja letos, in sicer iz naftne družbe OMV. Imenovana je bila za pet let, a jo je skupščina danes odpoklicala. Razlogov v sporočilu za javnost ne navajajo.

Novi direktor družbe je Aleš Zupančič, dosedanji prokurist v Geoplinu, sicer pa tudi direktor upravljanja analiz za nabavo in trgovanje z naftnimi derivati in energenti v Petrolu.

Geoplin je naš največji plinski trgovec, ki trenutno posluje v zahtevnih pogojih energetskih trgov. Geoplin ima med drugim do leta 2027 sklenjeno pogodbo z ruskim trgovcem Gazpromom, družba pa si vse od začetka vojna v Ukrajini in sankcij proti Rusiji prizadeva za diverzifikacijo plinskih dobav. Nedavno je od države dobila poroštvo za nakup plina do skupne višine 400 milijonov evrov ter dovoljenje skupščine za sklenitev pogodbe o nabavi plina prek tako imenovane zahodne poti (iz smeri Italije). Domnevno naj bi šlo za sklenitev pogodbe z alžirskim dobaviteljem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!