Pobuda za referendum o noveli zakona o SDH prepozna

Gospodarstvo 04. Nov 202214:46
SDH
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Predstavniki Združenja svetov delavcev Slovenije so podpise za začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma o noveli zakona o Slovenskem državnem holdingu (SDH) vložili prepozno, so danes pojasnili v DZ. Novelo zakona so že poslali v objavo v uradni list in bo začela veljati 19. novembra.

V Združenju svetov delavcev Slovenije noveli zakona nasprotujejo, ker ne predvideva tudi možnosti nadzora s strani predstavnikov več kot 50.000 zaposlenih v družbah pod okriljem SDH. Zato so zbrali več kot 3.000 podpisov za začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma o noveli zakona ter jih v sredo prinesli v DZ.

A kot so danes pojasnili v službi za odnose z javnostmi DZ, so to storili prepozno. Novela zakona, katere poglavitne določbe se nanašajo na določitev pravne podlage za prenos premoženja Družbe za upravljanje terjatev bank na SDH, prinaša pa še nekatere druge rešitve, je danes že objavljena v uradnem listu. Veljati bo začela čez 15 dni oz. z dnem prenehanja uporabe zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank.

Predsednik združenja Vladimir Šega je v sredo poudaril, da njihov namen ni nagajati vladi, pač pa ji pokazati, da so tudi zaposleni v državnih podjetjih pod okriljem SDH nekdo, s katerim se je treba pogovarjati. “Tudi te zaposlene je treba poslušati in jim dati možnost nadzora nad tem, kar vrhovi v teh podjetjih počnejo,” je dejal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar