Sandi Češko prodal del dejavnosti

Gospodarstvo 11. Jul 202314:50 3 komentarji
Sandi Češko
Žiga Živulović jr./BOBO

Studio Moderna je nemški družbi Matratzen Concord prodal segment maloprodaje, poročajo Finance. Gre za diskontnega prodajalca ležišč v kitajski lasti.

Sandi Češko išče rešitve za trgovinsko skupino Studio Moderna, ki je v zadnjem letu zašla v hude likvidnostne težave. Kot poročajo Finance, je očitno del rešitve našel v prodaji segmenta maloprodaje, ki je predstavljalo približno četrtino obsega poslovanja.

Še naprej pa išče dolgoročno rešitev, dokončna usoda podjetja naj bi bila znana v mesecu in pol.

Češkovo zagorsko podjetje Studio Moderna je imelo zaradi likvidnostnih težav od junija blokirane račune, zamujale so tudi plače za več kot 300 zaposlenih v Sloveniji. Danes so jih po poročanju Finance vendarle izplačali.

Že aprila je prisilni upravitelj švicarske družbe iz skupine Studio Moderna, ki je v prisilni poravnavi, prodal blagovne znamke, med katerimi so denimo Dormeo, Delimano, Rovus in Top Shop. Kupec je bilo švicarsko podjetje Dormeo AG v lasti Darka Horvata. Ta je po navedbah portala Necenzurirano.si za nakup odštel okoli štiri milijone evrov, ostal pa naj bi tudi dobavitelj družbam skupine Studio Moderna. Pred tedni je nato isti portal sicer poročal, da se poslovni odnos med Češkom in Horvatom krha, česar pa do zdaj noben od njiju ni komentiral.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje