Sandi Češko znova lastnik Studia Moderne

Gospodarstvo 13. Apr 202213:47 > 18:40 0 komentarjev
Sandi Češko
Žiga Živulović jr./BOBO

Sandi Češko je znova postal lastnik Studia Moderne, poroča Delo. Podjetje je kupil od skladov in je zdaj edini lastnik. Višina kupnine ni znana.

Eden najbogatejših Slovencev Sandi Češko je znova lastnik podjetja Studio Moderna, ki je znano predvsem po televizijski in spletni prodaji stvari za dom, poroča Delo. Češko je leta 2019 izstopil iz podjetja in približno polovico podjetja prodal skladom Insight Venture Partners, Templeton, General Atlantic in JH Partners. Koliko je Češko odštel za celotno podjetje, ne želi razkriti. Kot je dejal za Delo, je proces trajal nekaj mesecev.

Češko je podjetje prevzel preko nizozemske družbe Studio Moderna Founders. V zadnjem desetletju je podjetje svojo platformo lastniških blagovnih znamk razširilo v več kot 20 državah Srednje in Vzhodne Evrope in ima več kot 20 milijonov strank. “Studio Moderna je prepričljiva potrošniška platforma s potencialom za rast. Veselim se, da se bom znova osredotočil na podjetje in na njegovo nadaljnjo rast,” je v izjavi za javnost sporočil češko.

Studio Moderna združuje več blagovnih znamk, kot so vzmetnice Dormeo, posode Delimano, čevlji Walkmaxx in sesalniki Rovus. Češko je Studio Moderno ustanovil pred 20 leti, zasloveli pa so predvsem s televizijsko prodajo kosmodiska.

Češka je lani revija Manager uvrstila na drugo mesto najbogatejših Slovencev. Njegovo premoženje so ocenili na 355 milijonov evrov. Češko je konec januarja prevzel vodenje strokovnega sveta SD za gospodarstvo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!