Sindikat igralniških delavcev napovedal možnost zaostrovanja stavke

Gospodarstvo 13. Dec 202218:23 0 komentarjev
Perla, Hit
Srdjan Živulović/BOBO

Pogajanja med Sindikatom igralniških delavcev (SIDS) v Hitu in vodstvom družbe znova niso prinesla dogovora. Pogajalci se bodo vnovič sestali v petek, v četrtek pa se bodo z vodstvom sestali tudi predstavniki sindikatov Vrba in GIT, ki ob neizplačilu božičnice tudi napovedujejo stavko.

Pogajanja med Sindikatom igralniških delavcev (SIDS) v Hitu in vodstvom družbe tudi danes niso prinesla dogovora. Pogajalci se bodo vnovič sestali v petek, pred za ta dan napovedanim nadaljevanjem stavke.

V četrtek pa se bodo z vodstvom sestali predstavniki sindikatov Vrba in GIT, ki ob neizplačilu božičnice prav tako napovedujejo stavko.

SIDS razmišlja o zaostrovanju in razširitvi stavke

Po stavki, ki so jo minuli teden izvedli v novogoriških in kobariški igralnici družbe Hit, v SIDS razmišljajo o zaostrovanju in razširitvi stavke, je v sporočilu zapisal predsednik Hitove enote SIDS Erik Krašna.

Na današnjih pogajanjih je SIDS vztrajal pri svojih zahtevah. Krašna je dodal, da uprava zavrača vse njihove predloge in sodelovanje s sindikatom, “prav tako zavrača oktobra sklenjeni stavkovni dogovor, sebe pa poskuša v javnosti predstaviti v najboljši luči”.

Dodal je še, da je prav ta uprava odpustila 30 perspektivnih mlajših delavcev kot tehnološki višek kljub rekordnemu dobičku v višini trenutno 14 milijonov evrov.

Meni, da posledice te nespametne odločitve negativno vplivajo na delovne procese v podjetju, ga slabijo, s čimer hitro izgublja prednost pred konkurenco v regiji.

“Nezadovoljstvo zaposlenih s to upravo je naraslo do te mere, da zahtevajo tako odstop kot odhod uprave iz podjetja,” je še zapisal. O dogajanju v Hitu je SIDS obvestil tudi vlado, pristojna ministrstva in občine, njihov odziv pa pričuje v kratkem.

Sindikat Vrba osredotočen predvsem na božičnico

Člani sindikata Vrba se tokratni stavki SIDS niso pridružili. Osredotočeni so predvsem na božičnico, za katero vse kaže, da naj bi bila izplačana vsem zaposlenim.

Če do tega ne bo prišlo, se bodo o morebitni stavki z zahtevo po izplačilu božičnice odločali kasneje, je za STA pred začetkom petkove stavke povedal predsednik sindikata Vrba Tomaž Vidrih.

Ob neizplačilu božičnice in posledično morebitni stavki podobno razmišljajo tudi v Hitovem sindikatu gostinstva in turizma (GIT), ki združuje okoli 300 delavcev v gostinstvu in strokovnih službah. Predstavniki obeh sindikatov, GIT in Vrba, se bodo z vodstvom podjetja sestali v četrtek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!