Skupščina Elektra Ljubljana dobro leto po imenovanju zamenjala tri nadzornike

Gospodarstvo 16. Dec 202214:46 0 komentarjev
Elektro Ljubljana: Aleksander Zupančič
Žiga Živulović jr./Bobo

Skupščina Elektra Ljubljana je zamenjala tri nadzornike družbe. Božidarja Godnjavca, Davorina Dimiča in Gorazda Justinka so zamenjali Vekoslav Korošec, Marko Naraločnik in David Skornšek.

Skupščina Elektra Ljubljana je danes razrešila nadzornike Božidarja Godnjavca, Davorina Dimiča in Gorazda Justinka. Namesto njih je za nadzornike s štiriletnim mandatom imenovala Vekoslava Korošca, Marka Naraločnika in Davida Skornška, so sporočil iz družbe.

Skupščina Elektra Ljubljana, ki je v večinski lasti države, je nadzorni svet prevetrila na predlog Slovenskega državnega holdinga.

Nadzorni svet Elektra Ljubljana po statutu družbe sestavlja šest članov, od katerih so štirje predstavniki delničarjev, dva pa sta predstavnika zaposlenih.

Nadzorniki le dobro leto

Godnjavec, Dimič in Justinek, ki jim mandat v skladu s skupščinskim sklepom preneha danes, so skupaj z Urško Gašperlin kot predstavniki delničarjev štiriletni mandat nastopili 1. septembra lani.

Novembra lani so z mesta predsednika uprave razrešili Andreja Ribiča. Upravo je nato začasno vodil Marjan Ravnikar, februarja pa so nadzorniki za predsednika uprave imenovali Aleksandra Zupančiča.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!