Slovensko visokotehnološko podjetje odprlo večmilijonsko naložbo v ZDA

Gospodarstvo 23. Avg 202309:28 6 komentarjev
Dewesoft ZDA
Dewesoft

Visokotehnološko podjetje iz Trbovelj Dewesoft je odprlo nove prostore v ameriški podružnici, ki deluje že od leta 2012. Investicija je ocenjena na 7 milijonov dolarjev oziroma 6,3 milijona evrov.

Slovenski Dewesoft je v ameriškem mestecu Whitehouse v zvezni državi Ohio odprl nove prostore svoje podružnice, ki na tem naslovu deluje že 11 let.

“ZDA so bile za nas vedno pomemben trg. Prvo programsko opremo smo v Ameriko prodali pred več kot dvajsetimi leti, potem pa s prvim projektom v Nasi leta 2003 začeli rast prodaje. Svoje podjetje smo odprli leta 2012, trenutno pa je v ZDA zaposlenih več kot 50 prodajnih, podpornih in aplikacijskih inženirjev pod vodstvom Andrewa Nowickija. Taka hitra rast narekuje tudi potrebe po večjih prostorih, zato je bila investicija nujno potrebna,” je ob odprtju dejal soustanovitelj in predsednik Dewesofta dr. Jure Knez.

Po njegovih besedah nova zgradba kaže navzven moderne zidove, navznoter pa utripa z njihovo energijo.

Z novo zgradbo bo ameriška podružnica Dewesofta, ki trenutno zaposluje okoli 50 ljudi, do konca leta pa predvidevajo 20-odstotno rast zaposlenih, razširila oddelke podpore, obdelave naročil, servisa, računovodstva, “business developmenta”, prodaje, marketinga ter aplikativnega centra, predvsem pa se bo lahko okrepil podporno-tehnološki in izobraževalni center.

Kmalu bo sledila še postavitev servisnih in proizvodnih procesov po zgledu iz matičnega podjetja. S tem bo visokotehnološko podjetje iz Trbovelj okrepilo svojo konkurenčno prednost za stranke, kot so Nasa, SpaceX, Tesla, CAT, John Deere, Honeywell, Boeing, Rivian, MIT, Ford, General Motors, Amazon, Stanford University in druge.

Dewesoft ZDA Dewesoft ZDA
Dewesoft
Dewesoft ZDA Dewesoft ZDA
Dewesoft
Dewesoft ZDA Dewesoft ZDA
Dewesoft
Dewesoft ZDA Dewesoft ZDA
Dewesoft
Dewesoft ZDA Dewesoft ZDA
Dewesoft
Dewesoft ZDA Dewesoft ZDA
Dewesoft

ZDA največji trg za Dewesoft

ZDA so od prvega naročila v letu 2004 do danes postale največji posamični trg za slovensko visokotehnološko podjetje, kjer ustvarijo tretjino prometa celotne skupine. V letu 2022 je prodaja v ameriški regiji dosegla 38,5 milijona prometa, kar je 30-odstotno povečanje glede na leto 2021 oz. 50-odstotna rast glede na leto 2020. Pričakovana napoved letnega prometa za leto 2023 je 45 milijonov dolarjev, kar pomeni še eno rekordno leto za ameriško ekipo.

“Dvonadstropna črno-oranžna Dewesoftova stavba je nedvomno najmodernejša stavba v Whitehousu, kraju, ki ni velik, ampak je naš dom,” je dejal Andrew Nowicki, direktor Dewesoft ZDA.

Dewesoft je vodilni svetovni ponudnik merilnih rešitev, specializiran za razvoj in proizvodnjo inovativnih merilnih sistemov in programske opreme za različne industrije. Slovensko podjetje že od leta 2000 zagotavlja vrhunsko kakovost visokotehnoloških merilnih izdelkov in storitev, s katerimi podpira razvoj podjetij po vsem svetu.

Stranke so vodilna podjetja tako iz avtomobilske, vesoljske in gradbene industrije kot iz elektroenergetike, kmetijstva in industrije zelenega prehoda. Gre za svetovno znana imena, kot so Nasa, ESA, SpaceX, Airbus, Honeywell, Siemens, BMW, Caterpillar, Volvo, Audi, Akrapovič, Pipistrel, Rimac, Bosh in mnoge druge.

Dewesoft je večinski lastnik 18 podružnic po vsem svetu. Z nadaljnjo analizo novih potencialnih tržišč Dewesoft načrtuje krepitev globalne prisotnosti in podpore podjetjem, na katerih sloni tehnološki napredek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje