Stavka v Tušu preklicana

Tuš, stavka, Engrotuš
Edi Einspieler/Bobo

Vodstvo Engrotuša in predstavniki Sindikata Tuš so sklenili dogovor o višini plač in drugih ugodnostih. Napovedane stavke tako ne bo.

Vodstvo Engrotuša in predstavniki Sindikata Tuš so danes sklenili dogovor o višini plač, pri čemer so bili dogovorjeni najnižja osnovna plača za delovno mesto prodajalec, ki bo v četrtem tarifnem razredu znašala 1.060 evrov bruto, in drugih ugodnostih, ki so bile del zahtev sindikata, so sporočili iz Tuša in sindikata. Napovedane stavke tako ne bo.

Predsednica sindikata zadovoljna z dogovorom

Kot je danes za STA povedala predsednica sindikata Mirjana Janjić, so uredili tudi evidentiranje delovnega časa, tako da se bo vsaka minuta, ki jo bo delavec preživel v podjetju, štela v delovni čas. Povračilo potnih stroškov se bo zvišalo za 85 odstotkov, tam, kjer ni javnega prevoza, pa bo delavec prejel 17 centov za prevoženi kilometer.

Zaposleni v Tušu bodo prejeli tudi regres v denarni obliki, kot je določen s kolektivno pogodbo, prihodnji teden pa bodo na kartico Tuš prejeli božičnico.

Glede premeščanja delavcev so po besedah sindikalistke Janjić dosegli dogovor, da je delavec lahko premeščen na lokacijo, ki od njegovega bivališča ni oddaljena več kot 50 kilometrov.

Po sredinih pogajanjih z vodstvom Tuša je sindikat za 23. december napovedal stavko, a jo je danes po doseženem sporazumu preklical.

Direktor Matič: s predstavniki Sindikata Tuš sklenili najboljši možni kompromis

Direktor Engrotuša Dušan Mitič je ob podpisu dogovora povedal, da verjame, da so s predstavniki Sindikata Tuš sklenili najboljši možni kompromis v trenutnih gospodarskih razmerah, saj je zaradi visokih cen energentov pred njimi zelo zahtevno poslovno leto.

“Zagotavljanje ustreznih delovnih pogojev in skrb za dobrobit zaposlenih sta naš skupni interes in osnova za uspešno poslovanje. Verjamemo, da bodo dogovorjene plače in druge izboljšave dodaten motiv za sodelavce, da poskrbimo za zadovoljstvo naših kupcev, saj brez tega ni podjetja kot tudi ne delovnih mest,” je še dejal Mitić.

Družba Engrotuš, kot se uradno imenuje trgovec Tuš, zaposluje okoli 2.800 ljudi. Lani je ustvarila 454,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 0,01 odstotka več kot leta 2020. Lanski čisti dobiček je znašal 4,2 milijona evrov, medtem ko je imelo podjetje leta 2020 izgubo v višini 31,2 milijona evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.