Swisscom v nakup Vodafonove italijanske hčerinske družbe

Gospodarstvo 28. Feb 202412:09 0 komentarjev
Swisscom
Swisscom (Foto: PROFIMEDIA)

Švicarski telekomunikacijski operater Swisscom namerava kupiti italijansko hčerinsko družbo britanske telekomunikacijske družbe Vodafone. Kot so danes sporočili iz obeh družb, bo Swisscom za družbo Vodafone Italia odštel osem milijard evrov. Nato naj bi jo združil s svojo italijansko podružnico Fastweb.

S tem bo nastal drugi največjega ponudnik telekomunikacijskih storitev v Italiji, vodilno podjetje na tem področju ostaja TIM. Dogovor sicer še ni podpisan.

Skupno podjetje bo imelo okoli sedem milijard evrov prihodkov od prodaje letno in več kot 8000 zaposlenih, so še sporočili.

Fastweb in Vodafone Italia bi se dobro dopolnjevala, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Fastweb je močan na področju stacionarnega omrežja, Vodafone pa mobilnih komunikacij.

Prejšnji mesec je Vodafone zavrnil predlog skupine Iliad v lasti francoskega bogataša Xavierja Niela za združitev njunih italijanskih podjetij, s čimer bi bila družba Vodafone Italia ocenjena na 10,45 milijarde evrov.

Iz Vodafona so v začetku tega meseca sporočili, da so njihovi prihodki v tretjem četrtletju padli za 2,3 odstotka na 11,4 milijarde evrov, predvsem zaradi slabih rezultatov v Italiji in Španiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!