Telemach Slovenija bo po novem vodil Tomislav Čizmić

Gospodarstvo 10. Okt 202313:49 0 komentarjev
United Group imenoval Tomislava Čizmića za predsednika poslovodstva družbe Telemach Slovenija
Arhiv podjetja

Tomislav Čizmić, ki je bil do spomladi letos generalni direktor Mercator, prevzema vodenje Telemach Slovenija. Nasledil bo Adriana Ježino, ki je bil na tem položaju od leta 2017.

United Group je danes objavil imenovanje Tomislava Čizmića za predsednika poslovodstva družbe Telemach Slovenija.

Čizmić bo 7. novembra nadomestil Adriana Ježino, ki je podjetje vodil od leta 2017.

Iz družbe so sporočili, da so pod vodstvom Ježine razvili najhitreje rastočo bazo naročnikov v državi, s čimer je Telemach postal vodilni operater širokopasovnega dostopa v Sloveniji, in ohranil položaj vodilnega operaterja plačljive televizije ter najhitreje rastočega ponudnika mobilnih storitev.

Adrian Ježina bo, kot so še zapisali, ostal del skupine United Group in delo nadaljeval kot predsednik uprave Telemacha Hrvaška: “Na Hrvaškem je že uspešno integriral podjetja Tele2, Optima in Total TV v enega konvergenčnega operaterja ter spodbudil obsežno izgradnjo optičnih vlaken po vsej državi.”

Adrijan Ježina. Foto: Arhiv podjetja

Ježini se je zahvalila Victoriya Boklag, glavna izvršna direktorica United Group, ki je poudarila rast, ki izhaja iz njegovega vodenja v Sloveniji močno raslo. “Kot predsednik uprave Telemacha Hrvaška se bo Adrian zdaj popolnoma osredotočil na krepitev prisotnosti United Group na Hrvaškem in izkoristil polni potencial, ki ga vidimo na tem trgu,” je napovedala.

Zadovoljstvo z dosežki v šestih letih je izrazil tudi Adrian Ježina, ki je poudaril, da je Telemach Slovenija v času njegovega vodenja dosegel novo raven in povečeval tržni delež na vseh segmentih: “Postali smo številka ena v fiksnem širokopasovnem internetnem dostopu ter številka dve pri rezidenčnih mobilnih govornih paketih,” je povedal in izrazil prepričanje, da bo podjetje pod taktirko Tomislava nadaljevalo uspešno zgodbo. “Želim mu vse dobro v njegovi novi vlogi,” je sklenil.

V Telemach iz Mercatorja

Tomislav Čizmić v Telemach prihaja po enajstih letih v Mercatorju. Pri najboljšem sosedu je bil od leta 2017 tudi na vodstvenem položaju, ko je položaju predsednika uprave nasledil Tonija Balažiča. Pred tem je zasedal različne vodstvene funkcije v avtomobilskem sektorju, med drugim za skupino ACH in Dicar d.d. Budget car rental.

Izkušnje Čizmića so v sporočilu za javnost izpostavili tudi pri Telemachu in pri tem osvetlili izkušnje na področju poslovanja, vključno z uvedbo in izvajanjem strategij preobrata in integracije v različnih državah v regiji.

Telemach 5G telefon
Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO

“Z veseljem pozdravljamo Tomislava v naši ekipi. Njegove vodstvene izkušnje, zlasti na čelu enega največjih slovenskih podjetij, bodo Telemachu Slovenija zagotovile neprecenljiv vpogled, saj bomo še naprej širili svoje poslovanje v državi, hkrati pa zagotavljali visokokakovostne storitve in vrhunsko uporabniško izkušnjo,” je prihod Čizmića pozdravila Victoriya Boklag.

Zadovoljstvo s prevzemom vodstvene vloge je navedel tudi Tomislav Čizmić: “Gre za eno najbolj inovativnih in dinamičnih panog. Telemach Slovenija bo tudi v prihodnje poslovni center odličnosti in prva izbira za tiste, ki iščejo najboljše storitve na trgu. Skupaj s sodelavci v United Group bomo poskrbeli, da bo Slovenija ostala tehnološko inovativna, odprta in konkurenčna,” je še povedal.

V Sloveniji v okviru United Group poleg družbe Telemach Slovenija poslujejo tudi informativni spletni portal N1, televizija Sportklub, medijska hiša Adria Media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!