V Premogovniku Velenje poteka ocenitev škode po stebrnem udaru

Gospodarstvo 27. Jul 202216:59 > 16:59 0 komentarjev
Premogovnik Velenje
Foto: Bor Slana/BOBO

V Premogovniku Velenje poteka ocenitev škode po ponedeljkovem stebrnem udaru, v katerem je bilo udeleženih 14 zaposlenih, ki so utrpeli lažje poškodbe. Prihodnji teden bo znanih več podatkov o tem, ali oziroma koliko bo ta dogodek vplival na sam proces proizvodnje, ki je na obstoječem odkopu stekla že kmalu po stebrnem udaru.

Kot so danes sporočili iz rudnika, preiskava dogodka še vedno poteka. Od 14 omenjenih zaposlenih jih 12 okreva v domači oskrbi, dva pa bolniškega staleža pa ne bosta koristila.

V četrtek bodo v Premogovniku Velenje začeli z izvajanjem načrtovanega daljšanja delujočega odkopa B v jami Pesje, na katerem bodo vgradili 11 dodatnih sekcij hidravličnega odkopnega podporja ob že delujoči odkop. Proces daljšanja bo predvidoma trajal deset delovnih dni. Po zaključenem daljšanju odkopa bo proizvodnja predvidoma ponovno stekla 16. avgusta.

Premogovnik Velenje je letos izkopal več kot 1,6 milijona ton premoga. Trenutni izkop premoga v rudniku je 81.000 ton nad proizvodnim načrtom, vendar se bo ta višek v času daljšanja omenjenega odkopa B znižal, saj proizvodnje ne bo oz. bo ta potekala le s pripravskih delovišč v zelo nizkih količinah, med 200 in 500 tonami na dan.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!