V upravo Zavarovalnice Triglav Jakič namesto Benedeka

Gospodarstvo 18. Okt 202209:32 0 komentarjev
Zavarovalnica Triglav
Denis Sadiković/N1

Upravi Zavarovalnice Triglav se bo prihodnje leto pridružil Blaž Jakič. V njej bo nasledil Davida Benedeka, ki se mu bo 31. decembra iztekel mandat. Tako je na ponedeljkovi seji na predlog predsednika uprave Andreja Slaparja sklenil nadzorni svet zavarovalnice.

Kot so danes sporočili iz Triglava, so nadzorniki Blaža Jakiča imenovali za mandatno obdobje petih let. Sklep bo začel veljati z izpolnitvijo odložnih pogojev, med drugim s pridobitvijo dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje funkcije člana uprave.

Jakič dela v Skupini Triglav 12 let. Najprej je bil v matični družbi, pred šestimi leti pa je odšel v srbsko odvisno družbo Triglav Osiguranje, kjer opravlja funkcijo člana izvršnega odbora družbe. Njegove trenutne zadolžitve med drugim zajemajo področje informatike, financ in računovodstva, osebnih zavarovanj ter upravljanja tveganj.

V upravi Zavarovalnice Triglav so poleg Andreja Slaparja in Davida Benedeka člani uprave še Uroš Ivanc, Tadej Čoroli in Marica Makoter kot delavska direktorica.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!