Zamenjali pet nadzornikov HSE: je to uvod v menjavo vodstva?

Gospodarstvo 22. Sep 202213:58 0 komentarjev
hse
Žiga Živulović jr./BOBO

SDH je v vlogi edinega družbenika v sredo zamenjal pet od šestih predstavnikov kapitala v nadzornem svetu HSE. Odpoklical je Franca Doverja, Andreja Janšo, Roberta Celca, Janeza Gutnika in Tjašo Prinčič, za nove nadzornike pa imenoval Barbaro Gorjup, Boštjana Grešaka, Nevenko Hrovatin, Miho Šebenika in Davida Valentinčiča.

Novi nadzorniki Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) so štiriletni mandat nastopili z današnjim dnem, izhaja iz objave Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Predstavnik kapitala v nadzornem svetu HSE medtem ostaja Denis Bele. Nadzorni svet HSE sicer šteje devet članov, šest predstavnikov kapitala in tri predstavnike zaposlenih. Zaposlene v nadzornem svetu zastopajo Dejan Kolarič, Jernej Otič in Peter Cerkvenik.

Menjava nadzornega sveta bi lahko bila uvod v menjavo vodstva največjega slovenskega proizvajalca energije in enega od dveh stebrov slovenske energetike z Viktorjem Vračarjem na čelu. V upravi sta sicer še Uroš Podobnik in Marko Štrigl.

Vračar je bil na položaj generalnega direktorja HSE imenovan novembra 2020, na tem položaju je zamenjal takrat razrešenega Stojana Nikolića.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!