Anthony Fauci napovedal svojo upokojitev

Koronavirus 18. Jul 202219:55 > 19:56 0 komentarjev
Anthony Fauci
PROFIMEDIA

Direktor centra za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za zdravje ZDA Anthony Fauci je za medij Politico napovedal, da se bo upokojil ob koncu predsedniškega mandata Joeja Bidna. Bidnov mandat poteče januarja 2025, ko bo že znano, ali je bil izvoljen za nov mandat, ali pa bodo imele ZDA drugega predsednika ali predsednico.

81-letni Anthony Fauci je bil na svojem položaju tekom mandatov kar sedmih predsednikov ZDA, začenši s prvim mandatom republikanskega predsednika Ronalda Reagana, ki je bil na tem položaju med letoma 1981 in 1989. Fauci je trenutno tudi glavni zdravstveni svetovalec predsednika ZDA Joe Bidna.

Ob tem je še vedno v ospredju boja proti covidu-19, pri čemer je postal eden najbolj znanih strokovnih obrazov — ne le v ZDA, ampak tudi drugod po svetu. Z nekdanjim predsednikom Donaldom Trumpom, ki je gojil svoje lastne teorije glede boja proti pandemiji, pogosto brez znanstvene podlage, ni bil v najboljših odnosih.

Trump ga je želel tudi odpustiti, ker Fauci njegovih teorij ni podpiral, vendar pa se je nekako pustil prepričati, da tega ni storil. Fauci je za Politico pojasnil, da ne namerava ostati na položaju, dokler koronavirus ne bo dokončno odpravljen, ker se to za časa njegovega življenja ne bo zgodilo. “Mislim, da bomo s tem živeli še dolga leta,” je dejal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!