Indonezija: ob nizki precepljenosti razmah koronavirusa

Koronavirus 18. Jul 202109:18 > 09:24
Delite:
Indonezija
Foto: Hendra Nurdiyansyah/Antara Foto/REUTERS

Indonezija se že nekaj tednov sooča s hitro rastjo števila okuženih z novim koronavirusom. Vsak dan v državi, kjer živi 270 milijonov prebivalcev, poročajo o več tisoč okužbah in na stotinah smrti. K temu prispeva tudi nizka stopnja precepljenosti.

Družbena omrežja v Indoneziji so polna objav uporabnikov, katerih sorodniki so izgubili boj s covidom-19. Bolnišnice so polne, opreme primanjkuje, vse več težav pa imajo tudi pri organizaciji pogrebov. V državi se hitro širi bolj nalezljiva delta različica koronavirusa, poleg tega pa je stopnja precepljenosti nižja od šestih odstotkov.

Po poročanju CNN, je v državi več kot 2,7 milijona okuženih, število mrtvih s covidom-19 pa je preseglo 70.000. Strokovnjaki pa opozarjajo, da najhujše šele prihaja.

Indonezija lani bolje obvladovala razmere

Rdeči križ je ocenil, da je država na pragu katastrofe, minister za zdravje pa je rast okužb pripisal praznovanjem in bolj nalezljivim različicam virusa.  Indonezija je 10. junija zaostrila ukrepe, vlada pa napovedala, da bo “mobilizirala vse sile v boju s covidom-19”.
Komentari

Vaš komentar