Krek preboldskega ravnatelja pošilja v 7. ali 8. razred

Koronavirus 27. Avg 202110:26 > 14:51 2 komentarja

"V šolah, kjer ne bo zagotovljenih pogojev za varen pouk, tega inšpekcija ne bo mogla dovoliti," je tvitnil predsednik vlade Janez Janša.

Preverjanje PCT pogoja v šolah buri duhove, predvsem zaradi ravnatelja osnovne šole Prebold Petra Žureja, ki se ni želel testirati in je tudi napovedal, da ne bo preverjal izpolnjevanja pogojev PCT (prebolel, cepljen, testiran), Kot je znano na svetu šole Prebold svetniki o razrešitvi niso odločali. Predsednik sveta osnovne šole Marjan Golavšek nam je sicer pojasnil, da bi se stališča svetnikov lahko spremenila, če bi dobili dokaze o nezakonitostih.

Danes pa je predsednik vlade Janez Janša na Twitterju komentiral, da o ravnateljih osnovnih šol odločajo lokalne skupnosti in zaposleni. “Vlada poziva vse k odgovornemu ravnanju ter varovanju zdravja. V šolah, kjer ne bo zagotovljenih pogojev za varen pouk, tega inšpekcija ne bo mogla dovoliti,” je dodal.

Pri inšpektoratu za šolstvo sicer vztrajajo pri mnenju, da mora odgovornost prevzeti svet osnovne šole Prebold. Na inšpektoratu za šolstvo so nas danes glede preverjanja zagotavljanja ustreznih pogojev za pouk napotili na ministrstvo za šolstvo. Odgovore z ministrstva še čakamo.

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek pa je v današnji oddaji N1 STUDIO primer ravnatelja iz Prebolda, ki je od ministrstva za šolstvo zahteval dokaze o tem, da “virusi povzročajo bolezni”, komentiral s sklicevanjem na pretekle izkušnje s cepivi. “Leta 1798 so začeli s cepljenjem proti govejim kozam, leta 1898 so pojasnili razumevanje virusov, ravnatelj osnovne šole pa v 21. stoletju sprašuje in zahteva znanstvene dokaze o tem, da so virusi povzročitelji bolezni,” je bil oster Krek in dodal, da učenci v 7. ali 8. razredu že poznajo odgovor na ravnateljevo vprašanje.

“Nekje je meja in tukaj je meja. Ravnatelj mora vedeti, da so virusi lahko povzročitelji bolezni,” je povedal Krek in dodal, da je ravnatelj verjetno tudi svoje otroke cepil proti virusnim boleznim. “To je vprašanje, ki ne dotiče nivoja ravnatelja,” je še poudaril Krek.

 

Komentarji (2)

Prikaži vse komentarje