Še vedno živijo v strogih omejitvah: zaprli so trgovske centre, muzeje, parke

Koronavirus 23. Nov 202210:18 0 komentarjev
Kitajska
PROFIMEDIA

Kitajska je konec tedna potrdila tri smrtne žrtve koronavirusa v Pekingu, prve po šestih mesecih. Število primerov okužb pa narašča kljub strogi politiki ničelne tolerance do covida-19. In kako je videti življenje v takšnih razmerah?

Ker se Kitajska spopada z naraščajočim številom okužb, je Peking v torek zaprl parke, nakupovalna središča in muzeje, v več kitajskih mestih pa se je nadaljevalo množično testiranje na koronavirus. Številni se sprašujejo, ali je to šele začetek omejevalnih ukrepov.

Kitajska je v ponedeljek poročala o 28.127 novih primerih okužb, s čimer se je približala aprilskemu vrhuncu. Okužbe v južnem mestu Guangdžov in jugozahodni občini Čongčing predstavljajo približno polovico skupnega števila okuženih.

Kitajska
PROFIMEDIA

V prestolnici Peking število primerov vsak dan narašča, zaradi česar so mestne oblasti prebivalce pozvale, naj ostanejo doma.

Zadnja mestna občina, v kateri so množično testirali prebivalce, je Tjandžin v bližini Pekinga, pred tem so takšne ukrepe napovedali tudi v Šidžjadžuangu.

Kitajska
PROFIMEDIA

Kitajska prestolnica je v ponedeljek opozorila, da se spopada z najtežjo preizkušnjo pandemije covida-19, in poostrila pogoje za vstop v mesto, tako da se morajo prebivalci z drugih predelov Kitajske tri dni zapored testirati na koronavirus, če želijo zapustiti svoj kraj.

Nekateri prebivalci mesta so povedali, da so imeli zamude pri dostavi živil. Številni muzeji so zaprti, zabaviščni park Happy Valley in mestni park Čaojang, priljubljena točka za tekače in piknike, pa sta v torek sporočila, da bosta zaradi izbruha koronavirusa zaprla svoja vrata. Peking je poročal o 1.438 novih primerih v primerjavi z 962 v nedeljo.

Kitajska
PROFIMEDIA

Mesto Vuhan, v katerem so prvič potrdili virus, je v torek izdalo obvestilo, v katerem je prebivalce pozvalo, naj hodijo le v službo in domov.

Podpredsednik vlade Sun Čunlan, ki je vodil kitajsko politiko ničelne tolerance do covida-19, je v ponedeljek obiskal Čongčing in tamkajšnje oblasti pozval, naj se držijo ukrepov in spravijo epidemijo pod nadzor, poroča Dnevnik.hr.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!